16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Türkiye'de bir ilk!

İŞVERENLERE YENİ UYGULAMA

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, kurum olarak başlattıkları uygulama ile Türkiye’ de bir ilki başardıklarını bildirdi.

Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarına göre gecikmiş prim borcu bulunan işverenlerin borcunu İl Müdürlüklerindeki veznelere yatırmak zorunda olduklarını hatırlatarak, “Ancak işverenler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü’nün yeni başlattığı bir uygulama ile cezalı prim borçlarını, il merkezlerine gitmeden ilçelerdeki Sosyal Güvenlik Merkezleri (SGM) aracılığı ile ödeyebilmektedirler” ifadelerini kullandı. Erol açıklamasında, şu sözlere yer verdi:

“İşverenlerin iş kaybını önlemek, vatandaş odaklı hizmet vermek için SGK Antalya İl Müdürlüğü’nün Türkiye’de ilk olarak başlattığı gecikmiş prim borçlarının ilçe merkezlerinden de ödenebilmesi özellikle işverenlerimizi memnun eden bir uygulamadır. İşverenlerimizin zamanlarının çok değerli olduğu bilinciyle hareket eden İl Müdürlüğümüz, zamanında yatırılamayan prim borçları için, işverenlerimizin Antalya’ya gelmesinin hem zaman hem de iş gücü kaybına neden olmaması için bu uygulamayı başlatmıştır. Bundan sonra işverenlerimiz İlçelerimizde bulunan Sosyal Güvenlik Merkezlerinden alacakları borç dökümlerine istinaden gecikmiş prim borçlarını Ziraat Bankası aracılığı ile yatırabileceklerdir. İşverenlerin artık gecikmiş prim borçlarını ödemek için İlçelerden Merkeze gelmesine gerek kalmamıştır.”

Uygulamayla birlikte, geçmiş dönemlere ait prim borcu bulunan işverenlerin ilçe merkezlerindeki Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüklerine müracaat edip borç dökümünü alabileceklerine dikkat çeken Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol açıklamasında, “Ve aldıkları borç dökümünü aynı gün Ziraat Bankası’na gidip yatıracaklardır. Bankaya yatırılan prim borcu, aynı gün itibari ile SGK’ ya ödenmiş sayılacaktır. İşverenlerin bankaya yatırdıkları paralar bir sonraki iş günü sonunda SGK sistemine işlenmiş olacaktır” ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:28:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 11:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?