1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkiye'de şifa buldu

Manavgat'ta tatilini geçirirken rahatsızlanarak beyninde tümor bulunduğu tespit edilen Polonyalı turiste Türkiye'de başarılı bir operasyon düzenlendi.

Bartosz Dudzinski, nişanlısı Agata Mindil ile birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesinde bulunan Dionysos otelinde tatil yaparken rahatsızlanarak şuuru kapalı bir şekilde Sevgi Hastanesi'ne getirildi.

Polonyalı turistin burada çekilen filminde beyninin sol tarafında 7 santimetre çapında bir kitle tespit edildi. Hastanın şuuru kapalı ve nöbet geçirmiş bir halde hastaneye geldiğini belirten Sevgi Hastanesi Beyin Cerrahı Dr. Ali Çetin, "Polonyalı turist hastanemize getirildiğinde hastanın beyninin sol tarafında riskli bölgede bir tümöre rastlandı.

Tümörün riskli bölgede olması sebebiyle hastanın yanında bulunan nişanlısına ve hastaya durumu anlattık. Ameliyatın riskinden bahsettik. Hastanın ve bağlı bulunduğu sigorta şirketinin onayının alınmasının ardından hastayı ameliyata aldık. Başarılı bir operasyonunun ardından beyinde bulunan tümörün tamamını aldık. Hasta ameliyattan sorunsuz bir şekilde çıktı. Risklerin hiçbirisi ortaya çıkmadı. Ameliyattan bir gün sonra hasta yoğun bakım servisinden
normal odaya çıktı ve ayağa kalktı. Hafta başında da Polonya'ya gidecek. Sağlık durumunda uçağa binmesi için tehlike arzedecek bir durum söz konusu değil" dedi.

Bartosz Dudzinski'nin yanından bir an bile ayrılmayan nişanlısı Agata Mindil, Türkiye'de ve Sevgi Hastanesi'nde kendilerine gösterilen ilgiyi hiçbir zaman unutmayacağını belirterek "Gerek ameliyat sırasında gerekse sonrasında bize ülkemizde bile göremeyeceğimiz özen gösterildi. Başta ameliyatı gerçekleştiren ve bizi ameliyat için ikna eden Dr. Ali Çetin olmak üzere Sevgi Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu tatili ömrümüz boyunca unatmayacağız. En kısa zamanda tekrar Manavgat'a gelerek tatilimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 11:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?