8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkiye'nin 2. en büyük bayrağı Alanya'da

Türkiye'nin en büyük ve en uzun 2. bayrağı, bugün Alanya'nın Konaklı beldesinde göndere çekildi. 

Türkiye'nin en büyük ebatlara sahip 2. bayrağı olma özelliği taşıyan 300 metrekarelik Türk bayrağı, bugün ilk kez deneme amaçlı göndere çekildi. Direk boyu 57 metre, ebatları 15 metreye 20 metre olan Alpaca kumaşından yapılan Türk bayrağının ilk olarak direği dikildi. Alanya'ya 12 kilometre uzaklıktaki Konaklı beldesi Merkez Mahallesi Esentepe mevkiinde, temeline 70 metre küp özel beton atılan ve asansör sistemi ile kurulacak olan bayrak direği 3 saatlik bir çalışmanın ardından dikildi. Antalya'dan getirilen özel vinç ile dikilen direğin ilk vidrasını Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez taktı. 

Anıtkabir'den sonra uzunluk sıralamasında Türkiye'de ikinciliği alan Türk bayrağı deneme amaçlı göndere dikildi. Dev bayrak Konaklı semalarında dalgalanırken, belediye başkanının duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 

Denizden 100 metre yükseklikte, yaklaşık 200 metrekare alana sahip tepede dalgalanacak bayrağın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden görüleceğini söyleyen Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, "Manavgat ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar geniş bir alanda dalgalandığı görülecek olan bu bayrağın, Alanya'ya giriş ve çıkışta asla unutulmayacak ve hep akıllarda kalacak bir tarafı olacak. Uzun zamandır hayallerimi süsleyen şanlı bayrağımızı, önce şehitlerimize daha sonra Konaklı ve Alanya halkına armağan ediyorum. Bu gönder ve bayrak bundan sonra nesiller boyunca Konaklı halkına emanettir" dedi. 

Bayrak göndere çekildikten sonra, alanda bir takım çevre düzenlemesi yapılarak seyir terası görünümü kazanması sağlanacak. Bayrağın dikileceği alanda yapılan çalışmalar ve bayrak için 50 bin YTL harcandı.
Dev bayrak, 23 Nisan Bayramı nedeniyle yarın yapılacak törende göndere çekilecek
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 23:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?