21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı açıldı

Türkiye'nin en büyük tarım fuarı Antalya'da açıldı.

Antalya İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen tarım sektörünün uluslararası boyuttaki tek fuarı olan Growtech Eurasia 2008 8. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı, Antalya Expo Center'da açıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, yaptığı konuşmada, Bakanlık tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Programı'nın 20 ülkeye model olduğunu söyledi. Programın geçen yıl Çin'de gerçekleştirilen bir zirvede örnek proje olarak tanıtıldığını belirten Mirmahmutoğulları, şöyle konuştu:

"Kırsal kalkınma programıyla küçük işletmeleri aksiyoner pazarla buluşturduk. Büyük süpermarketler küçük işletmelerin pazarla buluşmasını engelliyordu. Türk çiftçisinin yetiştirdiği ürünleri ona emek vermeyen kişilerce alınıyordu. Türkiye'nin tarım işletmeleri büyüklüğü 59 dekar ve bu da 6-7 parçadan oluşuyordu. Bununla ilgili kanun çıkardık. Her bir tarım parseli tarla bitkilerinde 20 dekardan aşağı olamaz dedik ve miras yoluyla bölünemez şartını getirdik. 2 bin 683 kırsal kalkınma projesine toplam 385 milyon YTL hibe desteği verdik. Üreticiye Ar-Ge desteği vermek üzere Bitki Islahçı Yasası'nı çıkardık."

Antalya İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından her yıl düzenlenen İhracata Yönelik Kaliteli Domates Yarışmasında 1. olan üreticiye bin 500 YTL, ikinci olan üreticiye bin YTL, üçüncü olan üreticiye 500 YTL verildi. 4. İhracata Yönelik Kaliteli Domates Yarışmasının birincisi Mustafa Okan olurken, ikinci Fatma Adıgüzel, üçüncü ise Mehmet Erez oldu. Yarışmacılara ödüllerini Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ile Antalya Valisi Alaaddin Yüksel verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 17:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?