8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkiye'nin ilk havacılık marketi açıldı

Türkiye'de çetin bir rekabetin yaşandığı havayolu sektörü, beraberinde hediyelik eşya ve promosyon sektörüne de hareketlilik getirdi. Havacılık sektörüne yönelik Türkiye'nin ilk ve tek havacılık marketi olan ‘Airline Shop’, Antalya'da açıldı.

Merkezi Antalya'da olan ve İstanbul'da da şubesi bulunan Airline Shop, havayolu şirketlerine sanal ortamda maket uçaklar satıyor. Firmanın sahibi Süreyya Özcan, sektöre SunExpress'in reklam ajanslığını üstlenmesinden sonra girdiğini söyledi. 

Airbus, Boeing, Fakker, ATR, Bombadiar, DC, ERC, MD firmalarının ürettiği tüm uçak modellerinin maketlerini, havayolu şirketlerine sattıklarını belirten Özcan, “Şirketler bu maketleri ofislerine aksesuar olarak koydukları gibi müşterilerine de hediye ediyor. Ayrıca havalimanlarındaki Duty Free Shop'lardan da (gümrüksüz satış mağazaları) merkalıları alıyor” dedi.

KENDİ AR-GE'Sİ VAR

Avrupa'daki bir çok şirkete de maket uçak, anahtarlık, saat, kaşkol olmak üzere 600 ürün sattıklarını söyleyen Özcan, “Bu yılın mayıs ayından itibaren aynı ismi taşıyan web sitemizde parekende ürün satışına da başlayacağız” diye konuştu.

Özcan, şirket bünyesinde kurulan AR-GE Departmanı'nın maket dışında tamamen havacılığa yönelik ürünler geliştirdiğini belirterek, Airline Shop'un 2007 yılı hedefinin, 2 milyon dolar gelir olduğunu kaydetti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 10:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?