21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Türkiye'nin ilk yüzme havuzlu mahkemesi Antalya'da

Antalya’da kolon çökmesi nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan Özel İdare binasındaki yerlerini boşaltan kamu kurumlarının, yeni yerlerine taşınma işlemleri sürüyor. Antalya Bölge İdare Mahkemesi ve Vergi Mahkemesi de, Özel İdare binasındaki yerini boşaltıp, Konyaaltı’nda bulunan TUREM (Turizm Eğitim Merkezi) ve Uygulama Oteli binasına taşındı.
5 yıl önce faaliyeti durdurulan ve harabeye dönen TUREM ve Uygulama Oteli binasında tadilat işlemleri halen sürerken, bölge idare ve vergi mahkemeleri de bir yandan görevini yürütüyor. Binanın tadilatının büyük kısmı Antalya E Tipi Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi’ndeki hükümlüler tarafından yapılıyor.
Konyaaltı sahilindeki Sea Life Oteli’nin 500 metre kuzeyindeki TUREM binasında görevini yürüten Bölge İdare Mahkemesi ve Vergi Mahkemesi’nin yerini, değişiklik nedeniyle vatandaşların çoğu bulmakta güçlük çekerken, Konyaaltı semtinde Gürsu Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 310 Sokak Numara 4’te hizmet veren mahkemelerin daha kolay bulunabilmesi için Adliye kavşağı başta olmak üzere birkaç noktaya yön levhaları konulacağı belirtildi.
Öte yandan TUREM ve Uygulama Oteli binasının iki katı kullanılıyor. Tadilatın halen sürdüğü binada, daha önceden müdür ofisi olarak kullanılan bölüm, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı odası ve duruşma salonu olarak düzenleniyor. Binanın önündeki büyük havuz ise halen boş tutuluyor.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 12:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?