16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Türkmen karanfillerle uğurlandı

TÜRKMEN KARANFİLLERLE UĞURLANDI

Önceki gün vefat eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürü ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Antalya Şube Başkanı Ali Demir Türkmen için Büyükşehir Belediyesi önünde tören düzenlendi. Mesai arkadaşları Türkmen’i alkış ve karanfillerle uğurladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene Başkan Mustafa Akaydın, bürokratlar, belediye personeli ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, ailesi, yakınları ile sevenleri katıldı. Törende konuşan Başkan Akaydın, Ali Demir Türkmen’in özel bir insan olduğunu belirterek, sendikacılık ile belediyedeki görevini ayıran, emek savaşçısı bir kişi olarak tanıdığını söyledi. Başarılı ve üretken insanların genç yaşta kaybedilmesinin üzüntü verici olduğunu dile getiren Akaydın, Türkmen’in ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin de Ali Demir Türkmen’in ilkeleriyle yaşayan bir kişi olduğunu söyledi. Aktekin, “Mesleğine aşık bir insandı. Bizler sabah uykumuzdayken o sokaklarda dolaşır, temiz bir Antalya için çalışırdı” dedi.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da şube başkanları Ali Demir Türkmen’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi. Türkmen’in Büyükşehir Belediyesi memurları ile kısa bir süre önce toplu sözleşme imzalanmasına öncülük ettiğini hatırlatan Baykara, “Ali Demir Türkmen bize kötü bir sürpriz yaptı. Aramızdan ayrıldı. Mücadeleci bir arkadaşımızdı. Onu anılarımızda yaşatacağız” şeklinde konuştu. Ali Demir Türkmen için daha sonra dualar okundu. Türkmen belediye önünden karanfil ve alkışlarla uğurlandı.

TÜRKMEN’İN ÖZGEÇMİŞİ

1959 tarihinde Erzurum-Şenkaya doğumlu olan Ali Demir Türkmen, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Bakım Onarım Müdürlüğü, Ankara/Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ali Demir Türkmen son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdür Vekili olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanlığı görevini yürüten Ali Demir Türkmen evli ve iki çocuk babasıydı.

TÜRKMEN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
TÜRKMEN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
TÜRKMEN KARANFİLLERLE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:36:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?