1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkmenistan heyeti Antalya'da

TÜRKMENİSTAN HEYETİ ANTALYA'DA

Antalya'da bulunan Türkmenistan Balkan Eyalet Valisi Niyazliev Orazmirat, Türkmenbaşı Şehir Valisi Atayev Oraz ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Antalya'ya ilk resmi ziyareti olduğunu bildiren Balkan Eyalet Valisi Niyazliev Orazmirat, turizm alanında bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Antalya'ya geldiklerini belirtti. Ülkelerinde turizme yönelik yatımlara ağırlık vereceklerini belirten Orazmirat, "Bu alanda en iyi örneği Antalya temsil ediyor. Dünya çapında model bir şehir. Buradan faydalanmak istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkmenistan'ın kültürel yönden çok zengin bir ülke olduğunu vurguladı. Turizmde hükümet politikalarının çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Akaydın, Antalya'nın son 30 yılda büyük bir atılım yaptığını söyledi. Başkan Mustafa Akaydın, ziyaret anısına Vali Niyazliev Orazmirat'a plaket verirken konuk heyet de Başkan Akaydın'a hediyelerini sundu.

TÜRKMENİSTAN HEYETİ ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 14:07:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 14:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?