1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Türkmenlerin şenlik coşkusu

Korkuteli İlçesi Dereköy Köy Muhtarlığı ile MHP İlçe Teşkilatı’nın birlikte organize ettiği ‘Kartal Yaylası Kültür ve Sanat Şenliği, coşkuyla kutlandı.Binlerce Türkmen’in Toroslardaki buluşmasında Yörük kültürü yaşatıldı.

Dereköy Köy Muhtarı Erdal Çetin, şenliğin 7 yıl aradan sonra yeniden düzenlendiğini belirterek, “MHP İlçe Teşkilatı’nın desteği ile 7 yıl aradan sonra şenliğin yeniden düzenlenmesinden mutluyuz” dedi.

Şenliğe, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Korkuteli Belediye Başkan Hasan Gökce, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, MHP İlçe Başkanı Mehmet Yörük, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Hekimoğlu ile yüzlerce vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Türkmen kültürünün yaşatılması gerektiğini belirterek, “Bugün yörüklerin buluştuğu tarihi bir gündür” dedi.

Şenliklerde Korkuteli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Teke Yöresi’nin halk oyunlarını sergilerken, Korkuteli Belediyespor Güreş Takımı Pehlivan Güreşleri’nde güreşçiler birincilik için kıyasıya mücadele etti. Korkuteli Belediyespor Tekvando Takımı Antrenörü Şükrü Haksız'ın 10 kat mermeri kırdığı ilginç gösterisinin ardından Sedat Temel, elinde Türk bayrağı ile at üstünde ilginç görüntüler sergiledi.

Grup Gönüldağı ile Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Şahin’in şarkılarıyla coşan Türkmenler, kurulan Yörük çadırlarında Türkmen yemekleri yedi. Geç saatlere kadar devam eden şenlik, gelecek yıl yeniden bir araya gelme sözü ile sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 10:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?