22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Türküyem ' ANTDOB sahnesinde

'TÜRKÜYEM ' ANTDOB SAHNESİ'NDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin geçtiğimiz yıl prömiyerini yaptığı 'Türküyem' adlı eser, bu sanat sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Türkülerin ve klasik müziğin birarada sunulduğu müzikli ve danslı oyun; 30 Ekim Cumartesi günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Erdal Tuğcular'ın Türkülerin düzenlemelerini ve kompozisyonu yaptığı eserin librettosu ise Fatih Şanal'a ait. Türkiye'deki zengin değerlerden beslenen ve tüm bu coğrafyayı kendi yolculuğunda keşfederek günümüze kadar gelen türkülerin ve klasik batı müziğinin seslerinin birleştirilerek başarılı bir şekilde yorumlandığı Türküyem; bu senede sezonun ilgiyle beklenen farklı eserlerinden biri.

TÜRKÜLER, KLASİK MÜZİK VE DANS BİR ARADA

Fatih Şanal'ın sahneye koyduğu eserde, Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Eserin reji asistanı Özsu Suna, koreografi asistanı ise Cenk Şahinalp. Nilay Genç ve Yücel Yalçın'ın korrepetisyonları yaptığı eserde, kondüvit görevini ise Selim Yılmaz üstleniyor. Renkli ve eğlenceli görüntülerin yanı sıra zengin yorumuyla da izleyicinin beğenisini toplayan eserin kostüm tasarımı Gürcan Kubilay'a, koreografisi Nurdan Sinkil'e, ışık Talip Şahin'e ait. Eserin solist sanatçıları ise Semiha D. Karadeniz , Ebru Kaptan, Emre Akyurt , Tükel Acar ve Fatih Şanal. Türkülerle bir klasik müzik yolculuğuna çıkaran esere bale sanatçıları da danslarıyla eşlik edecekler.

'TÜRKÜYEM ' ANTDOB SAHNESİ'NDE
'TÜRKÜYEM ' ANTDOB SAHNESİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 13:41:02
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 13:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?