21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Turnuvanın şampiyonları belli oldu

Antalya Kemer'de başlayan "Efes Dark Türkiye Açık Dart Turnuvası" sona erdi.

2007 dünya şampiyonu Darryl Fitton tek erkekler kategorisinde, 2007 dünya kupası şampiyonu Julie Gore ise tek bayanlar kategorisinde şampiyonluğu elde etti.

Tek erkekler kategorisinde 2007 dünya şampiyonu Darryl Fitton rakibi Mark Lewis'i finalde eleyerek birinci oldu. Tek bayanlarda ise, 2007 dünya kupası şampiyonu Julie Gore ile Dee Bateman karşılaşması Julie Gore'un üstünlüğüyle sonuçlandı.

Efes Dark Türkiye Açık Dart Turnuvası finali "Karışık Çiftler" kategorisinde, dünya şampiyonları kıyasıya mücadele ettiler. Darryl Fitton-Dee Bateman, Mark Webster-Lorraine Hyde maçı sonucunda kupanın sahibi Darryle Fitton-Dee Bateman çifti oldu.

Efes Dark Türkiye Açık Dart Turnuvası'nda; Mark Lewis, Tek Erkekler ikinciliği, Dee Bateman Tek Bayanlar İkinciliği, Mark Webster-Lorraine Hyde Karışık Çiftler İkinciliği, Mark Lewis-Jamie Lewis Çift Erkekler Şampiyonluğu ve Dee Bateman-Gaynor Williams Çift Bayanlar Şampiyonu oldular.

Yaklaşık 70'in üzerinde yabancı sporcunun katıldığı turnuvaya, 4 Türkiye Şampiyonluğu bulunan Dart Milli Takımı kaptanı Emre Toros, 7 kere elektronik dartta dünya şampiyonluğu yaşayan Sadık Özdemir gibi 2007-2008 sezonu Türkiye sıralamasında ilk 10' da yer alan Türk sporcularımız da olmak üzere toplam 200'e yakın sporcu katıldı.

Heyecanlı çekişmelere sahne olan "Efes Dark Türkiye Açık Dart Turnuvası"nın, Anatolians Group ve Kemer Belediyesi'nin sağlayacağı alt yapı ve donanım sayesinde, İngiltere' de 1 hafta boyunca 14 saate yakın naklen yayın yapan ve dünyanın en prestijli turnuvası olan Lake Side'ı önümüzdeki yıllarda gölgede bırakması bekleniyor.

"Efes Dark Türkiye Açık Dart Turnuvası" finalinden sonra 2008-2009 sezonu Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı da 25 Ekim günü gerçekleşecek. Türkiye Şampiyonası sıralaması, sekiz karşılaşma sonrasında alınan puanların toplanmasıyla sonuçlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 13:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?