16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

TÜROFED ve Akenerji işbirliği

TÜROFED VE AKENERJİ  ÇERÇEVE PROTOKOL İMZALADI

Otellerin ihtiyacı olan enerjiyi en ekonomik şekilde sağlamak amacıyla TÜROFED ile özel sektör elektrik üreticilerinden Akenerji arasında bir çerçeve protokol imzalandı.

Turizm sektörünün enerji ihtiyacını karşılamak için Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile imzaladığı çerçeve protokol uyarınca Akenerji, TÜROFED kanalı ile Akenerji portföyüne kaydı yapılan otellerin elektrik enerjisi gereksinimleri için özel ve uygun koşullarda destek verecek.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, Türkiye ekonomisinin küresel kriz koşullarında bile başarılı olan, net döviz girdisi sağlama konusunda da lokomotif özelliğini sürdüren turizm sektörü adına böylesi ciddi bir çerçeve protokole imza atmaktan mutlu olduklarını belirtti. Barut, ”Enerji, oteller için çok önemli bir maliyet kalemidir. TÜROFED bu protokol ile üyelerinin menfaatlerini koruma konusunda yeni bir adım daha atmıştır. Sağlanan bu olanakla bu hizmetten yararlanacak üyelerimizin enerji maliyetlerinin makul seviyelere oturacağına inanıyoruz.” dedi.

Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman da, “Ülkemizde tüm sektörlerin olduğu gibi turizmin de kesintisiz ve kaliteli elektriğe ihtiyacı var. Turizm işletmelerinin konuklarını en güzel şekilde ağırlayabilmesi adına bu hizmet büyük önem taşıyor. Biz de Akenerji olarak, Türk enerji sektörüne yön veren öncü konumumuzla turizmcilerin ihtiyacı olan enerjiyi ‘Akenerji güvencesi’ ile sunmak üzere TÜROFED’le protokol imzalamış bulunuyoruz. İlk olarak Bodrum bölgesinde hayata geçen işbirliğimizin kısa sürede tüm Türkiye çapındaki turizm yatırımcılarına ulaşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜROFED VE AKENERJİ  ÇERÇEVE PROTOKOL İMZALADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 12:47:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 18:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?