1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü, Kağızmanlılarla buluştu

AK Parti Kepez İlçe Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü ile meclis üyesi adayları Kağızmanlılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü ile meclis üyesi adayları Kepez’de bulunan Kağızmanlılar Derneği’ni ziyaret ettiler. Ziyarete Hakan Tütüncü’nün eşi Ayşe Tütüncü de katıldı. Kağızmanlılar Derneği Antalya Şube Başkanı Turgay Kurt ve dernek üyeleriyle buluşan Tütüncü, hemşehri derneklerinin kültür dayanışmasında önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Belediyelerin kültür ve dayanışma derneklerine sahip çıkmasıyla, kültürlerin yaşatılmasına olanak verileceğini belirten Tütüncü, “Kültür derneklerinin desteklenmesiyle, toplumdaki dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları pekişir. Ayrıca dernekler kendi kültürlerini yaşatma imkanı bulacaklardır” dedi.

Kepez’de en önemli problemin mülkiyet sorunu olduğunu belirten Tütüncü, 2B ve imar sorunuyla ilgili soruları cevapladı. Kepez’in imarının yapılmasının ve 2B tapularının verilmesinin AK Parti hükümetinin gündeminde olduğunu belirten Tütüncü, “2009 yılının 0cak ayı sonunda TBMM’den geçen yasayla, 2B tapularının verilmesinin önü açıldı. Önümüzde en öncelikli çalışmamız, hak sahiplerine tapularının verilmesi olacaktır. Ayrıca ada bazında verilen tapuların ayrıştırılması işlemi de yapacak icraatlarımız arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra vakıf arazilerinin hazine arazileriyle takas edilmesiyle vatandaşların tapularına kavuşturulması hükümetimizin yapmış olduğu 2005 yılındaki yasal düzenlemeyle sağlandı” dedi.

Tütüncü’nün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Turgay Kurt, derneğe ait özel hatıra defterini Tütüncü’ye imzalattı. Başkan Kurt, Tütüncü’ye günün anısı olarak bir tablo hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 17:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?