1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü Santral'in mağduriyetini önledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşme neticesinde Santral Mahallesi’ndeki Orman arazisi içerisinde kalan evlerin 20 gün içerisinde boşaltılması sürecini erteletti.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Santral Mahallesi’nde, orman arazisi içerisinde kaldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla evlerinin boşaltılmasını istenen 150 ailenin mağduriyetini çözdü. Tütüncü, Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan ile Santral Mahallesi’nde orman sınırı içerisinde kalan evlerin boşaltılması sıkıntısını görüştü. Görüşme neticesinde 20 gün içerisinde evlerin boşaltılması süreci, birkaç ay sonrasına ertelendi. Sorunla ilgili bakanlarla görüşen Başkan Tütüncü, bu sıkıntının yasal yollarla çözümü için de AK Parti Antalya Milletvekilleriyle bir toplantı yapacak.


226 PARSELLE İLGİLİ MÜLKİYET SORUNU
Başkan Hakan Tütüncü, orman sınırı içerisindeki mülkiyet sorunu ve Santral ve Kepez Mahalleleri’ndeki 226 parseldeki tapu tahsisiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Santral Mahallesi’nde Fatma Parıltı İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen toplantıya 500’e yakın mahalle sakini katıldı. Seçim döneminde Kepez ve Santral Mahalleleri’nde toplu konut yapmayacakları, hak sahiplerine parsel tapusu verecekleriyle ilgili mahalle sakinlerine mektup gönderdiklerini anımsatan Tütüncü, şunları söyledi. “ Mahalle sakinlerine tapuları teslim edeceğiz, imar planını yapacağız, herkesin parsel tapusu olacak şeklinde bir mektup gönderdik.

Biz yine aynı düşünceyi savunuyoruz. Kepez ve Santral Mahalleleri’nin tapusu bir bütün olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerine kayıtlıdır. Bu iki mahalle, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi mülkiyetidir. Hal böyle olunca seçim döneminde Menderes Türel Bey’le söz vermiştik. Menderes Bey, 25 bin ölçekli nazım imar planını yapmıştı. Seçimden sonrada 5 bin ölçekli nazım imar planını yapacaktı. Kepez Belediyesi de yetkisi olan 1/1000 uygulama planını ve 18 uygulamasını yapacak ve tapular teslim edilecekti. Biz bunun sözünü vermiştik” dedi.


TAPU SORUNU ÇÖZME GÖREVİ AKAYDIN’DADIR
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) adayın kazandığını anımsatan Tütüncü, şöyle devam etti: “Ben yine sözümde duruyorum. Sözüm sözdür. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Akaydın’la görüşmemiz oldu. Nasıl Menderes Türel’le birlikte, beraberce çalışabileceksek, Sayın Akaydın’la da birlikte çalışıp sizin sorunlarınız çözmek bizim esas meselemiz olacaktır. Siyasi parti gözetmeden üzerime düşen ne varsa yapacağım. 25 bin ölçekli nazım imar planı tamam. 5 binlik planı yapmak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın görevidir. 5 binlik planı yaptıktan sonra bana 1/1000 uygulama planı yapmak için dosyayı gönderdiği zaman, hiç bekletmeden, hızlı bir şekilde binlik uygulama planını yapıp, sizleri tapularınıza kavuşturacağız. Seçimde verdiğim sözün arkasındayım. Şu anda sorunu çözme görevi Akaydın’dadır. Üzerine düşeni, 5 bin ölçekli nazım imar planını yaptığı anda, ben de 6 ay içerisinde, 1/1000 uygulama planını yaparak üzerime düşeni yapacağım.”


BAKANLARLA, ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜM
Tütüncü, Santral Mahallesi’nde orman arazisi içerisinde kalan mülklerle ilgili hukuki süreci yakından takip ettiklerini işaret ederek, “Orman Genel Müdürlüğü, parseller üzerindeki evlerin işgallerin kaldırılmasına dönük bir hukuki süreç başlattı. Konu orman idaresi ile davalı vatandaşlarımızın arasında bir meseledir. Konunun belediyeyi ilgilendiren bir yanı yok. Ama ben sizin belediye başkanınız olarak muhtarlarınızla birlikte Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan’la, iki mahalle muhtarının da katılımıyla, iki saatten fazla süren bir toplantı yaptık. Belediye başkanı olarak sizin sözcünüz, sesiniz olmak zorundayım, Hukuki sorunu nasıl ortadan kaldırırız, davalı vatandaşlarımıza evlerini nasıl teslim ederiz, yıkım kararını nasıl durdururuz düşüncesi içerisinde olduk. Sizin haklı taleplerinizi, gerekirse Ankara’da bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı düzeyinde savunmakla yükümlüyüm.”


SİZLERİN SIKINTISI BENİM SIKINTIMDIR
Sorunun yasal yollarla çözümü için çalışma yapacağını bilgisini veren Başkan Tütüncü, “Bakanlarımızla bu meseleyi konuşuyoruz. Önümüzdeki günlerde AK Parti Antalya milletvekillerimizle birlikte bir toplantı yapacağım. Bu toplantı neticesinde bu hukuki sorunu ortadan kaldırmanın yollarını arayacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüzle görüştük. Evleri 20 günde boşaltın, diye tebligatlar geldi. Şu anda evleri boşaltma süresini 4–5 ay ertelettik. Şu anda herhangi bir şey uygulanmayacak. Bu meseleyi kökten çözecek bir yöntemi de sizler için bulmaya çalışıyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için samimiyetle, elimden ne geliyorsa, gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Çünkü ben sizlerin içerinizden çıktım. Sizlerle aynı şartlarda bir ailenin çocuğuyum. Bu mahallelerde de birçok akrabam var. Sizlerin sıkıntısı benim sıkıntımdır. Bu sorunu çözmek için her şeyi yapacağım. Benim tek derdim var: Sizin evlerinizde mutlu, huzurlu bir yaşam sürmenizdir.”
Mahalle sakinleri de Tütüncü’nün açıklamalarına alkışlarıyla teşekkür ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 13:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?