1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü'den cemevine ziyaret

Antalya merkez Kepez ilçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Cemevi inşasının tamamlanabilmesi için ilgili bakanlarla görüşeceğini söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yapımı devam eden Antalya Cemevi’ne destek sözünü eyleme döktü. Tütüncü, teknik ekibi ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Ali Fuat Uslu ile birlikte Konuksever Mahallesi’ndeki Antalya Cemevi’ni ziyaret etti.

Tütüncü, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Binali Efe ve Alevi Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Hakverdi Çelik’le birlikte binayı gezerek, cemevi hakkında bilgi aldı. AK Parti Muratpaşa Meclis Üyesi Mahmut Sabuncuoğlu’nun da yer aldığı inceleme gezisinin ardından Tütüncü, başkanlarla bir araya gelerek binadaki eksikliklerin nasıl giderileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Alevi derneklerinin yönetim kurullarının, hem belediyede hem de Ramazan etkinliğinde kendisini ziyaret ettiğini belirten Başkan Tütüncü, karşılıklı ziyaretlerin birlik ve beraberliğe önemli katkı sağladığını ifade ederek, “Bizler 70 milyon biriz, beraberiz ve kardeşiz. Hükümetimizin üyeleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla temasların kurulmasında köprü vazifemi yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elimdeki bütün kanalları kullanarak, cemevinin tamamlanmasına yardımcı olacağım” dedi.

Cemevi gibi kültür merkezlerini, ibadethaneleri önemsediğine ifade eden Tütüncü, “Bu kültür merkezleri, Alevi Bektaş geleneğine sahip çıkan, bu geleneğin yaşatılması yönünde gayret gösteren vatandaşlarımızın cem oldukları, toplandıkları mekanlardır. Bir belediye başkanı olarak güzelliklerin ortaya çıktığı bu mekanlara sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Antalya’daki bütün belediye başkanlarının, kamu temsilcilerinin de bu yapılara sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Buralar, milletimizin kültür, ahlak değerlerini yüceltmek misyonunu taşıyan kurumlardır. Biz, meseleye bu yönden yaklaşıyoruz. Bizler sizlerle cemal cemale, gönül gönüle güzellikleri büyütmenin gayreti içerisinde olacağız. Yolumuz, anlayışımız, inancımız birdir. Kepez Belediyesi olarak size yardımcı olacağız” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Binali Efe de, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 16 yıldır bitirilemeyen Antalya Cemevi’ne olan desteğinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, ziyaretin anısına Antalya Alevi Kültür Derneği’ne, Ramazan Etkinliği alanına misafir oldukları zaman çektirilen fotoğrafı hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 12:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?