1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü'den hurdacı esnafına ziyaret

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hurdacıların ruhsat sorununu çözmek istediklerini söyledi.

Hurdacılar Sitesi Kooperatifi Başkanı Osman Sefalı'nın, ruhsat sorunuyla ilgili düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Polat ve Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur ile birlikte katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sorunlarla ilgili çözüm önerilerini anlattı.

Sanayi esnafının sıkıntılarını yakından bildiğini söyleyen Tütüncü, "Hurdacılar Sitesi'nde çekme mesafesinden dolayı yaşanan ruhsat sıkıntısının çözümü için çalışıyoruz. İmar Yönetmeliği'ne göre 10 metre çekme mesafesinde yapılması gereken Hurdacılar Sitesi sıfıra sıfıra inşa edilmiş. Bu binalar, o zamanki yönetmeliklere göre gayri nizami yapılmıştır. Bir kısım dükkan sahibi de çekme mesafesini de kendi kafasına göre belirlemiş. Daha sonra yapılan imar plan tadilatıyla 10 metrelik çekme mesafesi 5 metreye indirilmiş. 5 metre yoldan çekenlere de Kepez Belediyesi tarafından ruhsatları verilmiş."dedi.

Hurdacılar Sitesi esnafının, imar planı tadilatıyla çekme mesafesinin tamamen kaldırılarak ruhsatların verilmesi yönünde talebi olduğuna işaret eden Tütüncü, "Bu talebin hukuken mümkün olmayacağını düşünüyorum. Yapılan imar planları, yargı denetimine kapalı değildir. Yapmış olduğum incelemeler neticesinde böyle bir imar planı tadilatını Kepez Belediye Meclisi'nden geçirsek bile Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sıkıntıyla karşı karşıya kalacağımız düşünüyorum. Oradan da geçse yine yargı yoluna gidildiği vakit bir kişi de gitse, bir sivil toplum kuruluşu, meslek odası da gitse yüzde yüz bu plan tadilatının iptal edileceğini düşünüyorum."dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, sorunu ortadan kaldırarak Hurdacılar Sitesi'ni ruhsatlı binalar haline getirmek istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?