22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü’den yerel yönetim dersi

TÜTÜNCÜ’DEN YEREL YÖNETİM DERSİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yeditepe İstek Koleji 4-C sınıfı öğrencilerine, yerel yönetim dersi verdi.

Yeditepe İstek Koleji 4-C sınıfı öğrencileri, yerel yönetimler dersini yerinde görmek amacıyla öğretmenleri Sema Özdemir ve Çiğdem Dedeoğlu ile birlikte Başkan Hakan Tütüncü’yü ziyaret ettiler.

Ziyarette Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ve bazı mahalle muhtarları da yer aldı. Yiğit Erenkanat adlı öğrenci de, ziyarette kardeş okulları olan Aksu ilçesindeki Şeref Ülker İlköğretim Okulu’na projeksiyon cihazı almak amacıyla çıkardıkları dergiyi Tütüncü’ye verdi.

Başkan Tütüncü de, "Kardeş okulunuza bir projeksiyon alma projenize destek sağlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Sizinle aynı fırsatları yaşayamayan kardeşlerinize yardım eli uzatmak ve onların eğitim ortamını güzelleştirmek için harçlıklarınızdan biriktirdiğiniz para ile projeksiyon cihazı almanız çok güzel bir sosyal davranış. İnsanlığa faydalı bireyler olmalıyız. İyi insanlar hep başkalarına faydalı olmaya çalışırlar” diye konuştu.

Bir öğrencinin, belediye başkanı olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir sorusuna Tütücü, “Benim ve arkadaşlarımın lise döneminde bu şehri ve ülkeyi yönetmek gibi bir hayali vardı. Çok kitap okuyarak kültür ve bilgi birikimi olan bir kişi oldum. Derslerime çok çalıştım ve Türkiye’nin en iyilerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudum. Dünyayı dolaştım. Ülkemdeki şehirlerin birçoğunu ziyaret ettim. Farklı kültürleri tanıtım. Çok sayıda insanla tanıştım. Hedefimi belirleyerek disiplinli, planlı ve programlı bir şekilde çalışarak bu şehri yönetme hedefimi gerçekleştirdim.”

Öğrenciler de, yerel yönetimle ilgili kendilerini, bilgilendirdiği için Başkan Tütüncü’ye çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp da öğrencileri, muhtarın görevleri ile ilgili bilgilendirdi

TÜTÜNCÜ’DEN YEREL YÖNETİM DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 11:22:03
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?