1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Tütüncü'nün fotoğraf sergisi açılıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Köprüler kuruyoruz' sloganıyla Bosna Hersek'te çektiği 40 fotoğraftan oluşan ve 'Bir sancak bir yetim şehir Bosna' isimli fotoğraf sergisi düzenliyor.

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bosna Hersek'le -Antalya arasında dostluk köprüleri kurma yolunda ilk adımını attı. Tütüncü, 'Köprüler kuruyoruz', sloganıyla başlatılan ilişkiler çevresinde fotoğraf sergisi düzenlenecek ve Saraybosna'nın merkez ilçesi Starigrad ile Antalya kardeş şehir olunacak.Amatör fotoğraf sanatçısı olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Bosnalılar'ın iç savaşta yaşadığı acıları, dramları, Osmanlı'nın Bosna Hersek'teki mirasını fotoğraf kareleriyle Antalyalılar'a anlatacak.

Serginin saçılışı, Kepez Belediyesi binası fuayesinde 27 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00'de yapılacak. Başkan Tütüncü'nün, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla düzenleyeceği sergiye, Bosnalı savaş yetimi 19 genç de katılacak. Tütüncü'nün, fotoğraf sergisinde Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilen ve iç savaş sırasında yıkılan ve Türkiye'nin yeniden restore ettiği 'Mostar' köprüsü de yer alıyor.

Ziyarette belediye başkanı ile görüştüğünü dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, "Belediye başkanları, iki millet arasında dostluk ilişkilerinin, kurulmasına ön ayak olmamızı istedi. Bugüne kadar biriktirdiğim kendi çalışmalarım olan Bosna Hersek fotoğraflarından oluşan sergi ile bunun ilk adımını başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Tütüncü, şöyle devam etti: "O güzel topraklarda yaşayan insanların gönlünün, bizim milletimizle, insanımızla olduğunu gördük. Köprü kurma projesi kapsamında savaş yetimi Bosnalı çocukları, gençleri Türkiye'ye, Antalya'ya getireceğiz. Onların burada eğitim görmesini, bizim çocuklarımızla iletişim halinde olmalarını sağlayacağız. Bununla birlikte Bosna Hersek'in başkenti Saray Bosna'nın merkez ilçelerinden Starigrad'la kardeşlik protokolü imzalayacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 17:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?