1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ücretsiz hepatit taraması başladı

Muratpaşa Belediyesi, Viral Hepatitle Savaşım Derneği işbirliği ile belediye personeli ve vatandaşlar için ücretsiz hepatit taraması başlattı.

Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan Hepatit taraması, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in öncülüğünde başladı.

İlk kan örneğini vererek kampanyayı başlatan Başkan Evcilmen, “Belediyemizin biokimya laboratuvarında, personelimiz ve vatandaşlarımız için ücretsiz taramalar periyodik olarak yapılıyor” dedi. Evcilmen, bulaşıcı bir hastalık olan hepatit hakkında personeli bilgilendirmek, taşıyıcı ya da hasta olan personelin tespiti ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla başlatılan taramayı Viral Hepatitle Savaşım Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiklerini söyledi. Evcilmen, belediye personelinin yanı sıra vatandaşın da bu hizmetten ücretsiz yararalanabileceğini bildirdi.

BULAŞICI BİR HASTALIK

Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hakan Demirci ise, Hepatit B’nin karaciğer iltihabına, karaciğer yetmezliğine, siroza, karaciğer kanserine neden olduğunu belirtti.

Demirci, “Hepatit hastalığının etkeni olan virüsten biridir ve bulaşıcıdır. Ülkemizde her 3 kişiden birinin Hepatit B virüsü ile karşılaştığı ve yaklaşık yüzde 10’nun da Hepatit B taşıyıcısı olduğunu göz önünde bulundurursak, yapılan bu sağlık taramasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

Demirci, hepatit taramasına katılan personelin ve vatandaşların kan örneklerinin uzman laborantlar tarafından değerlendirileceğini, taşıyıcı ve hasta olanların tedavileri hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?