8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ücretsiz tahlil devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hizmetlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, vatandaşlara yönelik ücretsiz tanı amaçlı glukoz, kolestrol, trigliserid, LDL kolestrol tahlilli yapmaya başladı. İlk tahlil yaptıran ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken oldu.

Deniz Köken konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan son istatistiklere göre en önemli ölüm sebeplerinin başında kroner arter hastalığı ve diabet (şeker) hastalıkları geldiği tespit edildi. Bu hastalıkların teshisine yönelik ilk basamak olarak glukoz, kolestrol, trigliserid, LDL kolestrol tahlillerini Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nde yapıyoruz. Sosyal güvencesi olsun olmasın 30 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız tahlil yaptırabilir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Yetkilileri ise iki ay sürecek ve 2 bin vatandaşa uygulanacak tahlillerin sabah saat 09.00 ile 10.30 arasında yapılıyor. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlardan aç gelmelerini isterken, vatandaşların gitmeden önce 249 53 80 numaralı telefonu arayarak bir gün önceden randevu almalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 14:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?