1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Uçurumda ölüme aldırış etmiyor

Uçurum atlayışında dünyanın en iyilerini karşı karşıya getirecek olan Cliff Diving 2009 Şampiyonası Antalya'da yapılacak. Şampiyonanın antrenmaları nefes kesti.

 Uçurum atlayışı yarışması Red Bull Cliff Diving 2009 Şampiyonası'nın Türkiye ayağı Antalya'nın Atatürk Parkı'nda bulunan falezlerde 8 Ağustos'ta yapılacak. Uçurum atlayışında dünyanın en iyi sporcularını karşı karşıya getiren yarışma öncesinde Türk sporcu Erinç Kuzucu antrenmanlarını sürdürüyor.

Falezlere kurulan özel platform üzerinde 23 metreden denize atlayan Erinç Kuzucu, izleyenlerin nefesini kesti. Falezlerden 2 defa atlayan Kuzucu, havada yaklaşık 3 saniye süren atlayışın kendisi için bir ömür gibi geldiğini söyledi.

23 metreden boşluğa atlamanın anlatılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Kuzucu, "Şampiyona gününe kadar yoğun bir şekilde antrenmanlar yapıyorum. Yüksekten atlamaya alışkın bir sporcuyum. Bu sporda daha yeniyim. Ama yoğun antrenmanlarla Türkiye'yi en iyi şekilde bu yarışmada temsil edeceğimi düşünüyorum" dedi.

Atlama platformuna yaklaştığında korku duygusunun nüksettiğini söyleyen Kuzucu, "Korku duygusu daha sonra adrenaline dönüşüyor. Kalp atış hızım artıyor. Orada inanılmaz bir enerji oluşuyor. Bu enerjiyi pozitif yönünde kullanmaya çalışıyorum. Enerjiyi kaçırmaktansa kontrol altında tutup savaşmayı tercih ediyorum. Platformun ucuna tam olarak geldiğinizde doğayla baş başa kalıyorsunuz ve doğaya saygı duymanız gerekiyor. Tam atlarken gülümsüyorum ve kendimi boşluğa bırakıyorum. Havada uçmanın verdiği duygu mükemmel" diye konuştu.

Deniz derinliğininin 9 metre olduğunu söyleyen Kuzucu, "Yüksekliğin verdiği bir tehlike var. Suya giriş için özel antrenmanlar yapıyoruz. Doğru hareketle atlamak gerekiyor. Aksi takdirde belli sakatlıklarla karşılaşılabilir. Belirli bir yükseklikten sonra beton etkisi gösteriyor ama bu suya giriş şekline göre değişiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de şu anda 100 atlayıcının bulunduğunu söyleyen Kuzucu, "Türkiye'de bu spora büyük bir ilgi var. Ben gelecekte en yüksekten atlama rekorunu bir Türk sporcunun kıracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Atatürk Parkı'nda yapılacak olan Cliff Diving Şampiyonası'na 14 sporcu katılacak. 26 metreden denize atlayacak olan yarışmacılar sıçrama, havadaki konum ve suya girişe göre puan alacaklar. Daha önce Fransa, Hollanda, Hırvatistan ve İtalya'da yapılan şampiyona Türkiye ayağından sonra Almanya, İsviçre ve Yunanistan ile son bulacak. Bütün yarışmalardan toplamda en yüksek puanı alan sporcu şampiyonluğu kazanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 09:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?