22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Üçüzler için haciz geldi

Erken doğum nedeniyle 2 hastane gezdikten sonra üçüz bebekleri için özel bir hastanede doğum yapmak zorunda kalan Fatma Şanlı'nın eşi Emin Şanlı, özel hastaneye olan borcunu ödeyemeyince icralık oldu. 56 milyar TL'nin 2 milyar 750 milyon TL'sini hastaneden taburcu olurken bulduğu borç parayla ödeyen, gerisi için de senet imzalayan işsiz baba Emin Şanlı, kendisine gelen icra yüzünden zor günler yaşıyor.

Korkuteli ilçesi'nde oturan Baba Emin Şanlı ve eşi Fatma Şanlı üçüz bebek sahibi olmaya sevinemedi. Sancıları başlayan 7 aylık hamile Fatma Şanlı, eşi tarafından ilk olarak Antalya Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastane, hastanın hayatı tehlikesi olduğu ve yeterli küvez olmadığı gerekçesiyle genç anneyi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti.

Tıp Fakültesi'nde de yeterli 'küvez yok' yanıtını alan baba Emin Şanlı, eşini özel Anadolu Hastanesi'ne götürdü. Eşinin son 10 dakikada hastaneye yetiştirildiğini söyleyen baba Şanlı, "Üçüzler sağlıklı bir şekilde doğdu. 25 gün boyunca bu hastanede kaldı. Fakat hastane tarafından toplam 56 bin YTL'lik doğum masrafı çıkardılar. Bunun 2 milyar 750 milyon lirasını borç bularak ödedik. Diğer 53 milyar lira için de hastane tarafından senet imzalatıldı. Ardından Atatürk Devlet Hastanesi'nde boş küvezin bulunması nedeniyle bebekleri buraya getirdik" dedi.

İkisi kız biri erkek olan bebeklerinden Ümmünaz'in yaklaşık 21 milyar lira, Ali Cengiz'in 17 milyar lira, Cemrenur'un ise 15 milyar lira borç çıkartılan baba Emin şanlı, aradan 2 ay geçtikten sonra borcunu ödeyemeyince evine haciz geldi.

14 Eylül 2005 tarihinde doğan ve 11 Ekim 2005 tarihinde hastaneden taburcu edilen 3 bebek için gelen icranın ardından kara kara düşünen Emin Şanlı, parayı ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. Evi olmadığı için Kayınpederi Cengiz Ateş'in evine sığınan Emin Şanlı ve ailesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Eşinin doğum yapmasından bu yana işsiz olduğunu ve 3 aydır hiçbir iş yapmadığını belirten Baba Emin Şanlı, "Benim hayatım boyunca bu parayı çalışıp ödeme şansım yok. Çocukların günlük mama masrafı 40 milyon lira. Gelirim olmadığım için çok mağdur durumdayım. Masrafları benim ve eşimin ailesi karşılıyor. Korkuteli Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfına yardım talep ettik. Vakıf 600 milyon lira yardım sözü verdi ancak halen bu para da elimize geçmedi" dedi.

Üçüz annesi Elif Şanlı ise, bebeklerin 3 tane olması sebebiyle anne sütüyle doyuramadığını ve mama ile beslemek zorunda olduklarını söyledi.

Öte yandan, Antalya'da geçtiğimiz günlerde de Ayşe-Ahmet Atay çiftinin üç günlük bebeğinin doğum ve tedavisi için 3.5 milyar TL'lik senet imzalanmış, konu meclis bütçe görüşmelerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek arasında tartışma konusu olmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesinin ardından tedavisi karşılığında baba Ahmet Atay'a senet imzalatan özel Anadolu Hastanesi, borcu iptal edip dosyayı kapattığını açıklamıştı.

.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 12:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?