21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Uğur Dündar gezi iptal ettirdi!

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 18 danışman ve 69 gazeteciyle yapacağı tarihin ilk parlemento toplantısının gerçekleştiği Patara gezisi iptal edildi.

İptal kararının Star TV Ana Haber'de Uğur Dündar'ın gezinin maliyetinin 57 bin YTL'yi bulacağına ilişkin haberinin ardından alındığı belirtildi.

TBMM Başkanlığı, Patara'daki antik parlamento binasının restorasyon çalışmalarının incelenmesi amacıyla planlanan ziyaretin ‘kıyak gezi’ olarak yorumlanmasının üzüntüyle karşılandığını belirterek gezinin iptal edildiğini bildirdi. TBMM İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başkanlık Divanı'nın aldığı kararla Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara'da bulunan antik parlamento binasının restore edilmesi için 5 milyon YTL kaynak aktarıldığı ifade edildi. Restorasyonun tamamlanmasının ardından yapılan çalışmaların yerinde incelenmesi amacıyla Parlamento Muhabirleri Derneği Üyeleri, basın mensupları ve Teknik Bilim Kurulu üyelerinin katılacağı iki günlük ziyaret programı planlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Böylesine önem taşıyan projenin tanıtımı için düzenlenen ziyaret programının bir televizyon kanalında abartılı rakamlarla ‘kıyak bir gezi' olarak yorumlanması üzüntüyle karşılanmıştır. Meclisimizin bu anlamlı çabasını gölgeleyen bir üslupta yapılan söz konusu haber, her şeyden önce tüm basın kurumlarından ziyarete katılacak parlamentomuzda görev yapan saygıdeğer basın mensuplarına karşı büyük bir haksızlıktır. Meclisimizin büyük önem verdiği uluslararası alanda da prestij sağlayacak böylesine saygın bir projenin yakışıksız bir haber üslubuyla daha fazla gölgelenmemesi amacıyla planlanan ziyaret iptal edilmiştir.”

İKİ GÜNLÜK GEZİ

Bugün ve yarın yapılması planlanan gezide TBMM Başkanı Köksal Toptan'a 18 kişilik danışman ve bilimadamı heyeti ile 69 gazeteci eşlik edecekti. Bugün saat 11.20'de Antalya'ya gelmesi beklenen Toptan, helikopterle Kaş'a geçecek ve akşam yemeğinde heyetle bir araya gelecekti. Otel Club Phellos'ta kalacak heyet, yarın Patara'da incelemelerde bulunacak ve öğleden sonra Ankara'ya dönecekti.

ŞUBAT'TA GELMİŞTİ

Toptan, geçen şubat ayında Patara Antik Kenti’ni ziyaret etmiş, dünyanın ilk demokratik parlamentosu olan tarihi Patara Meclis binasının TBMM tarafından onarılacağını söylemişti. 2010 yılında tüm dünya meclis başkanlarının katılacağı toplantı için hazırlanan Patara için TBMM, restorasyon için 5 milyon YTL ayırmıştı.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 19:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?