21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Uğur yüzüne alışıyor

Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar, hastane koridorunda ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı. Acar, yeni yüzüne alışmaya başladığını söyledi.

Türkiye'de ilk yüz nakli olan 19 yaşındaki Uğur Acar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Servisi koridorunda gazetecilere açıklamada bulundu. Açıklama öncesi gazetecilere enfeksiyon riskine karşı maske dağıtıldı. Uğur Acar, gazetecilerin karşısına ilk olarak maskesiz çıkarken daha sonra maske taktı.

Acar, kardeşi Ali Acar ve AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yar.Doç Dr. Özlenen Özkan ile birlikte geldi.  Uğur Acar, gazetecilerin 'hoşgeldin' sorusuna ' Hoşbulduk' diye cevap verdi. Kendini çok iyi hissettiğini anlatan Acar, şöyle konuştu: "Çok iyiyim. Şu an fazla konuşmayı düşünmüyorum. Verici aileye çok teşekkür ediyorum. Yeni yüzüme alışmaya başladım. İlk açıklamalarımı yarın doktorlarımla birlikte yapacağım."

Acar, kendisinden asker selamı isteyen gazetecilerin isteğini geri çevirerek odasına döndü. Acar'ın üzerinde kıyafet olarak gömlek kaşkol ve kot pantolonla gazetecilerin karşısına geldiği görüldü.

Öte yandan, ilk kez pazar günü Uğur'un dışarıdan yemek yemesine ve telefonla konuşmasına izin verildi. Uğur ilk defa dışarıdan börek yerken, telefonla Manavgat'a bulunan bir yakınını aradı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2012 Salı 19:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?