1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ukrayna'ya Türk çiçek aşısı

UKRAYNA'YA TÜRK ÇİÇEK AŞISI

Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Ukrayna Sektörel Ticaret Heyeti Programı, Kiev'de gerçekleşti. Türk ve Ukraynalı iş adamlarının bir araya getirilmesi amaçlanan ilk günkü toplantıda, Türkiye'nin Kiev Ticaret Başmüşaviri Mehmet Ali Erkan, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Tarım Daire Başkanı Mesut Aslantaş, DTM Devlet Yatırımları Şubesi Çevre, Pazarlama ve Destekleme uzmanı Bülent Ferik ile Antalya, İzmir, İstanbul ve Sakarya'dan kesme çiçek, dış mekan süs

bitkileri üretici ve ihracatçıları ile Ukrayna Çiçekçiler Birliği Başkanı İrina Slobodyanyuk ile Ukraynalı çiçek ithalatçıları buluştu.

Ukrayna Çiçekçiler Birliği Başkanı İrina Slobodyanyuk, Ukrayna'da salgın ilan edildikten sonra Kiev'e gelmeye cesaret eden Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği'ne bağlı iş adamlarını cesaretlerinden dolayı kutladı. Domuz gribiyle ilgili söylentilerin herhalde abartılmış olduğunu ifade eden Slobodyanyuk, Türk ihracatçılarının kendilerine hem şaka yaptıkları gibi hem de Ukrayna'ya tedavi için çiçek aşısı getirmiş olduğunu belirtti.

Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı, UNION FLUERS Dünya Çiçekler Birliği Başkan Yardımcısı ve TİM İcra Kurulu üyesi Osman Bağdatlıoğlu da, tüm gezi boyunca yaptığı Antalya 2016 EXPO'sunda ülke katılımının gerçekleştirilmesi için tanıtım çalışmasını Ukrayna'da da sürdürdü.

Türkiye'nin bulunduğu bölge açısından 2 milyar kişiye 4 saatte ulaşabilen bir ülke olduğunu anlatan Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu: "Rusya ve Ukrayna'ya gemilerle ulaşma imkanımız var. Geçen yıl 450 milyon dal çiçek ihracatı yaptık. Bunun 60 -70 milyonu Ukrayna'ya gerçekleşti."

Bağdatlıoğlu, Ukraynalı yetkililere nazar boncuğu eşliğinde EXPO tanıtım CD'sini takdim etti.

UKRAYNA'YA TÜRK ÇİÇEK AŞISI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 12:58:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 16:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?