1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ülkü Ocaklarından projeye destek

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından yangın çıkma ihtimali yüksek olan illerde başlatılan ‘Seyrine Daldığın Cennetin, Yangınına Seyirci Kalma’ kampanyasına Antalya Ülkü Ocakları da katıldı.

Antalya Ocak Başkanı Lokman Kaya hazırladıkları 700 kişilik gönüllü listesini Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim etti, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi’nin Türkiye genelinde yangın çıkma ihtimali yüksek olan ve aralarında Antalya’nın da bulunduğu toplam 9 ilde başlattığı ‘Seyrine Daldığın Cennetin, Yangınına Seyirci Kalma’ projesi çerçevesinde Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı bünyesinde hazırlanan gönüllü listesi İl Başkanı Lokman Kaya ve İlçe Ocak Başkanları tarafından Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir’e teslim edildi.

İl merkezi ve ilçelerden oluşturulan 700 kişilik listede yer alan gönüllülerin olası bir orman yangınında, ihtiyaç duyulması halinde yangın söndürme ekiplerine destek amacıyla söndürme faaliyetlerine katılma isteklerini içeren dilekçeleri de Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE ADETA BİR SAVAŞ

Yapılan ziyaretten ve söz konusu projeden duydukları memnuniyeti dile getiren Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ekrem Aydemir, orman yangınları ile yapılan mücadelenin adeta bir savaş olduğunu ve bu savaşta yapılacak en küçük yardımın dahi çok önemli olduğunu söyledi.

Ayrıca Aydemir özellikle yaz aylarında gerek kasten ve gerekse dikkatsizlik sonucu çıkan orman yangınlarında halkın duyarsız kaldığını belirterek, Ülkü Ocakları’nın yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan resmi personel sayısına yakın bir sayı ile destek sağlamasını önemli bir hareket olduğunu belirtti.

ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERMEYE HAZIRIZ

Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Lokman Kaya ise geçen yıl Antalya bölgesinde yaşanan orman yangınlarında bölgenin yaklaşık 100 yılının kül olduğunu belirterek, “Yaşanan bu acı olayın tekrarlanmaması için ülkücüler ellerinden gelen çabayı göstermeye hazırdır” dedi.

Ziyarette Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından gönderilen bildiriyi de okuyan Kaya, şunları söyledi:

“Bugün yaklaşık 21 milyon hektarlık orman alanı olan ülkemizde resmi rakamlara bakıldığında son on yılda 21 bin 189 yangın hadisesi gerçekleşmiştir. Bu hadiselerin neticesinde toplam 111 bin 579 hektar orman alanı tahrip olmuştur. Yeterli önlemlerin alınmaması, orman yangınlarına müdahalede geç kalınmasına ve yangınların yol açtığı hasarların daha da fazla olmasına sebep olmaktadır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?