22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ulu önder Atatürk Kepez'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Yeni ilçe olan Kepez’de, ilk 10 Kasım resmi töreni Kepez Kaymakamlığı’nda yapıldı. Törene Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Varsak Belediye Başkanı Kazım Bilgili, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in Atatürk anıtını çelenk sunumuyla başlayan anma töreninde, saat 09.05'de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törenler, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeni Mahalle Semtevi’nde Atatürk’ün 70. Ölüm Yıldönümü Anma Programı ile devam etti.

Buradaki töreni Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, kurum ve kuruluşların ilçe müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve öğrenciler izledi. Törende, Varsak Şelale İlköğretim Okulu öğrencileri, Atatürk konulu şiirler okudu. Öğrencilerin, Atatürk’ü anlatan piyesi ve bir öğrencinin söylediği Yemen Türküsü, davetlileri duygulandırdı.

Kepez Belediyesi çalışanları da, belediye hizmet binasın bahçesinde düzenlenen törenle Atatürk’ü andı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?