1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ulusal Birlik Anıtı açıldı

ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI

Bursa'da bulunan Tankut Öktem Atölyesi'nde yapılan altı katlı apartman yüksekliğindeki Ulusal Birlik Anıtı Antalya Çallı Kavşağı'nda törenle açıldı.

Dünyanın en yüksek anıtlarına imza atan Devlet Sanatçısı Prof.Dr. Tankut Öktem'in kendi heykellerinden oluşan ve kızı Yüksek Mimar Pınar Öktem Doğan tarafından yapılan Ulusal Birlik Anıtı 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında Antalya'nın Çallı Kavşağı'nda açıldı. Anıtın açılış törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altı katlı apartman yüksekliğindeki Cumhuriyet destanını Türk ulusuna anlatma temasını işleyen Türk bayrağıyla örtülü dev anıt vinç yardımıyla binlerce kişinin alkışları ve marşlar eşliğinde açıldı.

Anıtın açılışında konuşan yüksek mimar ve heykeltıraş Pınar Öktem Doğan, heykelin simgesel anlamda mesaj verdiğini belirterek, "10 Kasım gibi anlamlı bir günde heykeli açtığımız için çok mutluyum. Heykelin Antalya gibi bir kentte var oluşu benim için de ayrı bir gurur kaynağı" dedi.

Antalyalıların önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği 17 metre yüksekliğindeki Ulusal Birlik Anıtı farklı konuları işleyen üç bölümden oluşuyor. Anıtın birinci bölümünde Kuva-yi Milliye akıncılarının bağımsızlık adına yazdıkları destan resmedilirken ikinci bölümde Atatürk'ün çağdaş bir ülke yaratmak adına yaptığı devrimler, kadın ve çocuk konularındaki düşünceleri, harf ve şapka devrimleri simgeleniyor. Anıtın üçüncü bölümünde ise Türk ulusunun birlik ve beraberliğinden doğan güç birliği, toplumu oluşturan

farklı bireylerin birlikte yürüyüşü simgeleniyor.

ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI
ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI
ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI
ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI
ULUSAL BİRLİK ANITI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:06:01
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 16:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?