1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Uluslararası akaryakıt kaçakçılığı

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün uluslararası akaryakıt kaçakçılığına yönelik olarak 3 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonlarda akaryakıt kaçakçılığı yapmak suçundan aralarında eski bir milletvekilinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından Ankara, İstanbul ve Antalya'da eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Mardin eski bağımsız milletvekili Süleyman B. ile aralarında bir kadının da bulunduğu 20 zanlı, uluslararası boyutta akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınırken, suça karışmadığı belirlenen 10 zanlı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan eski milletvekilinin de aralarında yer aldığı 10 zanlı 'Suç örgütü kurmak' ve 'Örgütlü akaryakıt kaçakçılığı yapmak' suçlamalarıyla dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar savcıya ifade veren zanlılardan 3'ü daha serbest bırakıldı. Aralarında eski milletvekili Süleyman B.'nin de bulunduğu 7 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Eski milletvekili ile birlikte kardeşi Mehmet B., petrol şirketinde görevli Mustafa A., Selami Ş., Eyüp Ali H., Kemal A., Tarık K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Zanlıların ilk belirlemelere göre 36 bin ton akaryakıtı iç piyasaya sürdükleri ve bu yolla devleti 80 milyon TL zarara uğrattıkları bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 12:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?