1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Uluslararası Koro Festivali sona erdi

ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ SONA ERDİ

Antalya’nın Kemer ilçesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Antalya Uluslararası Koro Festivali” sona erdi. Festivalde yarışan Türkiye Çocuk Korusu ikinci oldu. Başkan Gül, Kemer’de bir koro kurarak bi sonraki festivalde yer alacaklarını söyledi.

Kemer Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen 1. Antalya Uluslararası Koro Festivali sona erdi. Türkiye, Bulgaristan, İsrail ve Litvanya'dan toplam 11 koronun katıldığı festivalde, “Yetişkin” ve “çocuklar” olmak üzere 5 ayrı kategoride yarışma yapıldı. Yarışma sonucu Bulgaristan'dan Bordo Pesen ve Litvanya'dan Viva Voce koroları birinciliği paylaştı. Festivalin ikinciliğini ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çok Sesli Çocuk Korosu ile Türkiye kazandı.

Grand Haber Otel’de gerçekleşen final gecesinde, festival jürisinde görev yapan AB Korolar Federasyonu Başkanı Prof. Jean Pierre Von Avernaet, Balkan Koro Forum Başkanı Prof. Emil Yanev ile Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e, festivale katkılarından dolayı plaket verildi. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer'in bir sanat kenti olduğunu belirterek, “ Bu yıl ilk olduğu için eksiklerimiz olabilir. Ancak biz; Altın Nar ile bütünleştirip büyütmeyi düşünüyoruz. Ayrıca bir koro kurarak bu etkinlikte yer almak istiyoruz” dedi.

ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ SONA ERDİ
ANTALYA ULUSLARARASI KORO FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 16:13:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 20:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?