16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Uluslararası sanatçılar ATSO'da

ULUSLARARASI SANATÇILAR ATSO’YU ZİYARET ETTİ

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Uluslararası Antalya Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması’ için Antalya’ya gelen yerli ve yabancı sanatçılar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, ziyarette yaptığı konuşmada ATSO’nun Antalya’nın sadece ekonomisiyle ilgilenen bir kurum olmadığını söyledi. Antalya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu belirten Budak, “Antalya sadece denizden güneşten ibaret değil. Çok köklü bir tarihi ve kültürel geçmişimiz var. Büyük bir sanat geçmişimiz var. O yüzden biz ATSO olarak Antalya ekonomisinin gelişiminin kültür ve sanattan geçtiğini vurguluyoruz ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Antalya Şehir Müze ve Sergileri Projesi ile tarihi Kaleiçi’ni ve kent merkezini canlandırmayı amaçlıyoruz. Antalya’nın kültür sanat kenti olması en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Proje Koordinatörü Suzan Uğurluçam ise bu yılki etkinliğe 16 ülkeden 42 sanatçının katıldığını ve Antalya Müzesi’nde 2-30 Haziran tarihleri arasında sanatçıların çalışmalarının yer aldığı sergi açılacağını belirtti.Uğurluçam, “Dört yıldır etkinliğimize desteğini esirgemeyen ATSO’ya tüm sanatçılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

ATSO Başkanı Budak, Uluslararası Antalya Plastik Sanatçılar Kültür Buluşması’na katılan tüm sanatçılara birer teşekkür plaketi verdi.

ULUSLARARASI SANATÇILAR ATSO’YU ZİYARET ETTİ
ULUSLARARASI SANATÇILAR ATSO’YU ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 14:24:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 17:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?