22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Umman Heyeti Antalya'da

Umman Sultanlığı Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Dr. Abdullah bin Ali Al-Hinai, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen'i ziyaret etti.

Beraberinde Küçük ve Orta Ölçekli Sanayileri Geliştirme Genel Müdürü Salah bin Hilal Al-Maawili, Sanayi Genel Müdürlüğü'nde Sanayi Tescil Sekreteri Nasser bin Khalfan Al-Alawi ile birlikte Özgen'i ziyaret eden Ali Al-Hinai, ATSO'nun çalışmaları ve Antalya ekonomisi hakkında Özgen'den bilgi aldı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen de, Türkiye'nin son yıllarda Körfez Ülkeleri ve Umman Sultanlığı ile ekonomik ve kültürel ilişkilere ağırlık verdiğini, birçok Türk firmasının bölgede başarılı projeler üstlendiğini belirterek, "Umman, ihracatçı firmalarımız için Körfez bölgesinin önemli pazarlarından birini oluşturmakla beraber, Antalya'nın Umman'ın toplam ihracatı içindeki payı düşük seviyelerdedir. Oysa, artık bu zorlukları yenmek ve ilişkilerimizi gerekli düzeye çıkarmak durumundayız. Ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasında ticari ilişkilerin gelişmesi bizim için önem arz etmektedir" dedi.

Antalya'nın enerji, inşaat ve alt yapı alanlarında deneyimi olan, gelişmiş şirketleri olan bir bölge olduğunu anlatan Özgen, son yıllarda Antalya'dan iş adamlarının Körfez Ülkeleri'nde yatırımlar yaptığını söyledi.

Umman'la her türlü iş birliğini geliştirmek istediklerini ifade eden Özgen, "Umman'da enerji ve boru hattı, rafineri yapımından bina, yol, köprü, baraj, iletişim gibi alt ve üst yapı hizmetleriyle anahtar teslimi projelerde, ortaklık yapmaya hazırız. Ayrıca turizm sektöründe de Ummanlı meslektaşlarımızla yatırım iş birliğine girmek ve deneyimlerimizi paylaşmak arzusundayız. Umman'da bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları ile iş birliği yapılarak heyet ziyaretleri, bazı projeler gerçekleştirilebilir ve iki
ülkede düzenlenen fuarlara katılım sağlanabilir. Antalya, Türkiye'de en iyi yatırım imkanlarına sahip bir kent. Ziyaretinizin, ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasındaki yakınlaşmayı artırmasını umuyorum" diye konuştu.

Genel Müdür Al-Hinai ise, Antalya'da başta turizm ve tarım olmak üzere yatırım imkanlarını inceleme fırsatı bulduklarını belirterek, "Antalya'da birçok konuda yatırım imkanı mevcut. İzlenimlerimizi Umman'daki yatırımcılarla paylaşacağız. İş adamlarımızı bir araya getirerek iki ülkede yatırım işbirliklerini ve ticari ilişkileri geliştirebiliriz" dedi.

Umman'da Türk yatırımcılar için yatırım imkanı ve teşvikler bulunduğunu anlatan Al-Hinai, ATSO Başkanı Özgen'in iş birliği davetini Umman'daki ticaret ve sanayi odalarına ileteceğini de söyledi. ATSO Başkanı Kemal Özgen, Al-Hinai'ye ziyaretinin anısına üzerinde Yivli Minare figürünün yer aldığı seramik bir tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?