16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Umut fidanlığına yeni fidanlar

UMUT FİDANLIĞINA YENİ FİDANLAR

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği’nin Umut Fidanlığı’na yeni fidanlar eklendi. Organ bağışına dikkat çeken Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan çınar fidanı, Hastane Müdürü Halime Taşkınsoy ise portakal fidanı dikti.

Fidan dikimi sırasında bir açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, “Çınarın sadece dernekteki arkadaşlar için değil tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Organ naklinin yapılmaya başlandığı ilk yıllarda tartışılabilen bir durum olduğunu söyleyen Başhekim Doç. Dr. Erdoğan, bugün organ naklinin tartışmasız en uygun ve ucuz tedavi yöntemi olduğunu ifade etti.

Hastalık kapıyı çalmadan herkesi organlarını bağışlamaya çağıran Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, ameliyatlardaki başarı ve kişiyi makinelere bağımlılıktan kurtarmasının bağışın önemini açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Doç. Dr.Erdoğan, halkın bağış konusunda duyarlı olmasını istedi.

“Derneğimizin önündeki ağaçların her birinin sahibi var” diyen Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Başkanı Mehmet Şahan ise “Başhekimimiz ve hastane yöneticilerimizle birlikte birer fidan diktik. Dostluğumuzu pekiştirerek Umut Fidanlığımızı genişletmek istedik” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:14:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?