1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Umutlar para engeline takıldı

Antalya'da geçirdiği kaza nedeniyle belden aşağısı tutmayan şampiyon yüzücü, 40 bin TL bulunursa Almanya'da kök hücre tedavisiyle havuzlara geri dönebilecek.

Antalyalı 12 madalyalı şampiyon yüzücü Burak Altun, geçtiğimiz yıl dershaneden dönerken, talihsiz bir motosiklet kazası geçirdi. Bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan 19 yaşındaki Burak, uzun süre yoğun bakımda tedavi gördü.

Hastane önünde kamp kuran ailesi ve arkadaşlarının dualarıyla yaşama tutunan şampiyon yüzücünün belden aşağısı kazadan sonra felç oldu. Kazandığı madalyalarla ailesinin ve Antalya'nın gururu olan Burak, tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen hayata küsmedi. Yaşama azmiyle herkese örnek olan Burak, yeniden çok sevdiği havuzlara döndü.

7 yıldır çalıştığı yüzme hocalarıyla birlikte havuzda antrenmanlara başlayan Burak, haftanın 5 günü günde 2 saat havuzda yüzüyor. Bir yandan da eğitimine devam eden Burak, dershaneden çıkışta soluğu havuzda alıyor.

UMUTLAR PARA ENGELİNE TAKILDI

Tek isteği biran önce tekrar ayağa kalkıp yeni madalyalar kazanmak olan Burak'a Almanya'dan tedavi umudu doğdu. Almanya'da bir merkezde kök hücre nakliyle Burak'ın ayağa kalkabileceğini öğrenen ailesi, hemen merkezle irtibata geçti ve Burak'ın tedavi şansının yüzde 70'in üzerinde olduğunu öğrendi. Ancak tedavi masrafları 40 bin TL'yi bulunca Altun ailesinin umutları 'para' engeline takıldı.

KÖK HÜCRE NAKLİ SON ŞANSLARI

Şampiyon yüzücünün ayağa kalkıp, yeni madalyalar kazanabilmesi için şimdi 40 bin TL'ye ihtiyaç duyuluyor. Ancak devlet memuru ailesi, bu parayı karşılayamıyor. Türkiye'de yasak olan kök hücre naklinin Burak'ın son şansı olduğunu söyleyen anne Ayşe Altun, "Tek isteğimiz oğlumuzun ayağa kalkıp havuzlara dönmesi ve yeni madalyalar kazanması. Kök hücre nakli bizim son şansımız" dedi.

Polis memuru baba İsa Altun ise, "Bu merkeze Türkiye'den kök hücre nakli için gidenler oldu ve tedavileri başarılı oldu. Ancak biz devlet memuruyuz, maddi imkanlarımız yetersiz kalıyor. Burak'ı hep birlikte ayağa kaldırmak için başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Gerekli para bulunursa tüm hazırlıklar tamam 1-2 hafta içerisinde Almanya'ya gideriz" diye konuştu.

YENİ MADALYALAR KAZANMAK İSTİYORUM

Antalya'da adını başarılarıyla duyuran Burak ise, "Geçtiğimiz yıl geçirdiğim talihsiz kazadan sonra belden aşağım felç oldu ama ben hayata küsmedim. Hocalarımla birlikte yeniden havuzlara döndüm. Yüzme beni hayata bağladı. Gündüzleri dershaneden sonra fizik tedavi görüyorum. Ardından yüzme havuzuna giderek 2 saat yüzüyorum. Şuan tek isteğim ayağa kalkıp tekrar madalyalar kazanmak. Kök hücre nakli olumsuz olsa da hayata küsmeyeceğim. Üniversite sınavını kazanıp eğitimime devam edeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:09:18
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 15:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?