21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Üniversite hastanesinde yangın

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NDE YANGIN

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok'ta havalandırma boşluğunda çıkan yangın korkuttu.

Edinilen bilgiye göre, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin hasta servislerinin bulunduğu 6 ve 7. katlarından yoğun duman çıkması üzerine yangın alarmı verildi. Alarmın bağlı bulunduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Bu sırada Başhekim Abdullah Erdoğan, 7 ve 8. katlardaki hastaların tedbir amacıyla dışarı çıkartılması talimatını verdi. Yangın kısa sürede söndürülürken, hastalar daha sonra tekrar servislere alındı.

İtfaiye ekipleri, hastanenin havalandırma boşluğundan sigara izmariti atılması sonucu kağıt ve naylon parçalarının tutuşmuş, yangının da bu nedenle çıkmış olabileceğini belirtti.

Başhekim Erdoğan, yangın ihbarını aldıktan sonra telaşlandığını ve huzursuz olduğunu belirterek, "Alevli bir yangın görülmedi. Yoğun duman nedeniyle su sıkılmış. Havalandırma borularının alt kısmında bulunan gazete, kağıt, naylon ve diğer parçaların tutuşması sonucu ortaya çıkan duman yoğunluğu fazlaydı. Güvenlik nedeniyle üst katlardaki hastaları boşalttık. Şimdi duman alarmına sebep veren olayı araştırıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2011 Pazar 23:40:02
Güncelleme :2 Ocak 2011 Pazar 23:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?