21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Üniversite kapılarını halka açıyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Meslek Yüksek Okulları Müdürleri ilk toplantısını Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abit Demircan başkanlığında Manavgat'ta yaptı.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abit Demircan, etkin hizmet vermek için üniversitenin kapılarını halka açacaklarını söyledi. Prof.Dr. Abid Demircan ve beraberindeki müdürler Gündoğdu beldesinde bulunan Trendy Hotel Aspendos Beach'te gerçekleştirilen bir toplantı öncesinde Manavgat Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Demircan, Kaymakam Dayıoğlu'na, Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nun diğer ilçelerde bulunan Meslek Yüksek Okulları için en güzel örnek olduğunu söyledi. AÜ'nün Manavgat ve Alanya ilçelerindeki meslek yüksek okullarını daha etkin hale getireceğini belirten Demircan, Manavgat'a Denizcilik Fakültesi ve gastronomi (yemek kültürü) bölümü açmak için çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Demircan, Antalya'da bir iş adamının 6 milyon YTL harcayarak Mimarlık Fakültesi binasını yapacağı bilgisini vererek şöyle konuştu: "Turizm şehrinde üniversiteyi kazanan öğrencilerin okumak için geldiğinde en önemli sıkıntısı barınma oluyor. Bunun çözümü için de çalışmalarımız sürüyor. Manavgat'ta potansiyel yüksek ve bu nedenle Manavgat'ta öğrenci yurdunu kısa sürede tamamlamalıyız. Öğrenci yurdunun açılması Manavgat'ın gelişmesine ve sektöre de büyük katkı sağlar. Öğrenci yurdu tamamlanınca Manavgat'ta ikinci öğretimde açılacak ve şu an 670 olan öğrenci sayısı iki bine çıkarılacak."

Bundan sonra AÜ olarak sivil toplumla daha barışık olacaklarını belirten Demircan, sözlerine şöyle devam etti: "Üretilen bilimler ancak halkla paylaşıldığı zaman daha yararlı oluyor. ABD ve Avrupa ülkelerinde üniversiteler halk, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle iç içe çalışıyor. Örneğin ABD'de bir iş adamı benim şu kadar param var. Falan yere çok yönlü özel hastane yapacağım diyemez. Konu bir üniversitede sivil toplum kuruluşları, bilim adamları ve yerel yönetimlerle enine boyuna tartışır. Ondan sonra karar verilir. Bu ortak akıl ve halkla iç içe olmaktır."

MANAVGAT HER ZAMAN ÖRNEK OLDU

Manavgat Kaymakamlığı ve Manavgat Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abit Demircan başkanlığındaki heyet, daha sonra AÜ Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda incelemede bulundu. Manavgat Meslek Yüksek Okulu hakkında Prof.Dr. Ali Erdoğan'dan bilgi alan heyet Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nun bölgeye örnek teşkil ettiğini söyledi.

Manavgat'ın en büyük eksiğinin bir yurt binası olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Erdoğan da; yurt sorununun kısa sürede çözüme ulaşacağını hali hazırda yapımı hızla süren yurt inşaatının Eylül 2009'da bitirileceğini ifade etti. AÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abid Demircan da, yurt binasının tamamlanmasıyla birlikte Manavgat'ta Denizcilik Fakültesi, Gastronomi Yüksek Okulu ve ikinci öğretimin açılacağını söyledi.

Demircan ayrıca; bu bölümlerin açılmasıyla birlikte öğrenci sayısının artacağını, bununda Manavgat ekonomisine yansıyacağını ifade ederek yurt binasının bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından heyet MYO konferans salonunda yüksek okulun açıldığı günden bu yana geçilen süreç de
yaşanan gelişmelerden oluşan bir slayt gösteri izledi. AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abid Demircan başkanlığında Manavgat'a gelen heyet daha sonra toplantının yapılacağı Treny Otel Aspendos Beach'e geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?