21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Üniversite mezunu itfaiyeciler göreve başladı

Akdeniz Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yangın Güvenliği Bölümü mezunu 15 yangın teknikeri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı törenle yemin ederek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda göreve başladı.

Düzenlenen yemin törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Genel Sekreter Ali Deveci, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Köken, Şevket Çakır, Süreyya Köleoğlu ve itfaiye çalışanları katıldı.

Türkiye’de üniversite mezunu itfaiyecilerin ilk kez Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlamalarından dolayı bir ilke imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, "3 üniversiteden mezun itfaiyecilerin işe alındığı tek belediye Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir. Yaklaşık 6 yıldır mezun veren bu üniversitelerden mezun olanlar, Türkiye’de ilk kez devlet memuru oluyorlar. Ankara, İstanbul ve İzmir’in başaramadığını Antalya Büyükşehir Belediyesi başardı. Emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Üniversiteli itfaiyecilerin yemin töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapılan yemin töreninin eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye’de birçok ilke imza atacak bir belediye olacağız. İtfaiyemizin içinde bulunduğu olumsuz koşulları biliyoruz. Çaresizliğin olduğu yer bize yakışmaz. Bizler çare üretmek için göreve geldik. Bunun için büyük bir gayretin içindeyiz. Sizler canlarınız pahasına, kahramanca birçok riskli olaya müdahale ediyorsunuz. Büyüyen kadromuzla birlikte görev yapacaksınız. Yaklaşık 5 milyon euroluk itfaiye modernizasyonunu Meclisimize sunacağız. Türkiye’de örnek bir itfaiye filosu kurmayı hedefliyoruz. Sizlerin fedakarca çalışmaları, daha modern araçlarla daha etkili olacak. Yıllardır görev yapan arkadaşlarımın da tecrübelerinden yararlanacağınıza eminim. Tecrübe de eğitim kadar önemlidir. Tecrübeyle eğitimi yan yana getirerek örnek bir davranış sergiliyoruz. Hepinize bundan sonraki görevlerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu. Başkan Türel, daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı birimlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 16:35:02
Güncelleme :4 Ocak 2005 Salı 16:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?