22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Üniversitelilere halk kart kolaylığı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HALK KART KOLAYLIĞI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım sistemi Halk Kart’ın ödeme enstrümanlarından biri olan Mobil Kart, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kampusu’nda öğrencilere tanıtılıyor ve başvuruları alınıyor. Sistem öğrencilerin cep telefonlarına ücretsiz yükleniyor.

Cep telefonuyla biniş imkanı sağlayan Mobil Kart’ın AÜ Kampusu’ndaki tanıtımına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Gişelere gitmeden Mobil Kart sahibi olan öğrenciler, ayrıca plastik kart kullanmadan cep telefonlarıyla toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek. Mobil sistem öğrencilerden hiçbir ücret alınmadan cep telefonlarına da yükleniyor.

Mobil Kart uygulaması, Antalya’da şehir içi toplu taşımacılık hizmeti veren minibüs, otobüsler ve raylı sistem araçlarında cep telefonu ile biniş yapma imkan tanıyan, güvenli bir uygulama olduğu belirtilirken, MMS mesaj alabilen ve MMS mesaj ayarları yapılmış her cep telefonunda Mobil Kart kullanılabildiği kaydedildi. Mobil Kart ile vatandaşların bulundukları yerlerden ayrılmadan başvuru yapabilecekleri, kartlarını doldurabilecek ve cep telefonları ile toplu ulaşım araçlarına binebilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 14:36:04
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 15:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?