22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Üniversiteye huzur çiçekleri dikildi

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde 3 gün önce silahlı kavganın yaşandığı alanda bugün temizlik çalışması yapıldı.

Yurtta kalan üniversiteli kız öğrenciler çiçek eken işçilere yardım etti. Alandaki çimleri biçen işçiler refüjlere çiçek ekti. İşçilerin çiçek ektiğini gören ve olayların başlama noktası olan yurtta kalan kız öğrenciler de çiçek ekimine yardım etti. Elleriyle çiçek eken üniversite öğrencisi Canan Açıkalın, "Çağdaş arkadaşlarımıza yakışmayan davranışların izlerini silmek için çiçek ekiyoruz. Bu olayların devam etmemesini istiyoruz. Biz burada kardeş kardeş yaşıyoruz. Bu çiçekler barış ve kardeşliği simgeliyor. Hepimiz Türkiye'de aynı topraklarda yaşıyoruz" dedi.

Olayların devam etmemesini temenni ettiğini söyleyen Mine Satılmış isimli öğrenci ise, "Kavgaların yaşandığı alana diktiğimiz çiçekler bizim için huzur ve mutluluğu temsil ediyor" diye konuştu. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını isteyen işçi Ali Ak ise şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz ülkeyi daha ileriye nasıl götürebiliriz diye düşünmeli. Pazar günü burada olaylar yaşanmış. Umarım bundan sonra her şey diktiğimiz çiçekler gibi güzel olur."

ÖĞRENCİLER YURTLARA DÖNMEYE BAŞLADI

Öte yandan olayların çıktığı yurdu terk eden bazı üniversite öğrencileri bugün yurtlarına dönmeye başladı. Valizi ile yurduna dönen bir üniversite öğrencisi, "Pazar günü buradan ayrılmıştım, 3 gün arkadaşlarımın yanında kaldıktan sonra bugün yeniden yurduma dönüyorum" dedi.

Üniversite kampüsünde sakinliğin hakim olduğu gözlenirken çevik kuvvet ekipleri öğrenci yurdu önünde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice kar IP: 78.164.252.xxx Tarih : 10.04.2008 22:40:31

Akdeniz universitesine çicekler dikilmiş haberini sitenizden okuyunca içimi tarifi imkansız bir mutluluk sardı. Evet işte bu böyle olmalı, gençler birbirlerine taşla sopayla değil, sevgiyle sarılmalı, İhtilal görmüş biz 60 lıların yüreğini ağzına getiren olayların bitmesi öğrencilerin yurda dönmesi çok mutlu bir haber, dilerim bir daha asla olmaz.