22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ünlü piyanistler Antalya'ya geliyor

7. Uluslararası Antalya Piyano Festivali 3-25 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Kadir Dursun Prodüksiyonun işbirliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturacak.

Geçen yıl piyano caz ağırlıklı bir programla seyirci karşısına çıkan Antalya Piyano Festivali, 2006 yılının "Mozart Yılı" kabul edilmesi nedeniyle, yedinci yılında "Mozart Antalya'da" temalı bir programla Antalya'yı kucaklayacak.

Festivale katılan tüm sanatçılar, programlarında Mozart'ın eserlerine de yer vererek, ünlü bestecinin 250. doğum yıldönümünü müzikseverlerle birlikte kutlayacaklar.

Fazıl Say'ın, Mozart anısına bestelediği ve dünya prömiyeri Viyana'da yapılan "Patara" adlı eseri ve ünlü keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja ile birlikte vereceği konserle başlayacak festivalde, dünyaca ünlü piyano sanatçıları sahne alacak.

Festivalde, Michel Camilo ve gitarist Tomatito, Ju Hee Suh, Jean Phillippe Collard ve Miriam Mendez, gibi yabancı sanatçıların yanı sıra Verda Erman, Emre Şen, Muhiddin Dürrüoğlu gibi Türk piyano ustaları ve genç yetenekler Bayram Karamenderes, Buket Kartal, Beste Aydın ve Valery Goldes de performanslarını sergileyecekler.

Festivale katılan sanatçıların katılımıyla düzenlenen "Yeni Yeteneklerin Keşfi" başlıklı workshoplarda dünyaca ünlü piyano ustaları, Antalya Koleji ve Güzel Sanatlar Lisesinde geleceğin piyanistlerini dinleyecek.

Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Nebil Özgentürk ve Sunay Akın, "Yaşamdan Dakikalar" adlı programla Antalya Piyano Festivali'ne konuk olacaklar.

a.a
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:51:13
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 13:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?