22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ünlü senarist gençlerle biraraya geldi

Ünlü senarist Olivier Lorelle, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya'ya geldi.

Senarist Olivier Lorelle, senaryo atölyesinde genç sinemaseverler ile bir araya geldi.Danimarkalı ünlü kadın yönetmen Susanne Bier ise, gazeteciler ve sinemaseverlerin sorularını cevapladı.

Fransa'nın 2007 oscar adayı olan ve Cannes Film Festivali'nde en iyi aktör ödülünü kazanan "İndigenes" adlı filmin yazarı ünlü senarist Olivier Lorelle, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hill Side Su Otel'de düzenlenen senaryo atölyesine katıldı. Sinema öğrencilerinin senaryolarını dinleyen Lorelle, tecrübelerini paylaşarak genç senaristlere başarıya giden yolları anlattı.

Etkinlik kapsamında her gün düzenlenen söyleşilerin bugünkü konuğu ise Danimarkalı ünlü kadın yönetmen Susanne Bier oldu. Gazeteciler ve sinemaseverlerin sorularını cevaplayan Bier, zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini, gelecek kaygısı nedeniyle kendisini sürekli çalışmaya zorladığını söyledi.

Avrupa ve Amerika sinemaları arasındaki farklara değinen Bier, şöyle konuştu: "Hollywood'da çalışmak Avrupa'ya göre çok zor. Stüdyoları çok farklı. Avrupa'da bir film devlet yardımı ile yapılıyor. Avrupa'da sanat ticaretten daha fazla düşünülüyor. Ancak Amerika'da bir film yaparken satılabilecek, gelir getirecek bir film yapmak zorundasınız. Hollywood'un kalitesi çok yüksek."

Kadın bir yönetmenin başarılı olması için hem şansa hem de yeteneğe sahip olması gerektiğini anlatan Bier, öğrenciyken ödül kazanması nedeniyle işinin daha da kolaylaştığını belirtti. Bier, filmde oynayacak oyuncu seçmenin senaryo kadar önemli olduğunu söyledi.

Bier, bir gazetecinin "Türkiye'de film çekmek ister misiniz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Türkiye gerçekten ilgimi çeken bir ülke. Beni doğal güzellikleri ile büyülüyor. Umarım yanlış bir şey söylemiyorumdur. Türkiye'yi Avrupa ve Asya arasında bir yer olarak gördüm. Burada sinema çekmek ilgi çekici olabilir. Türk toplumunun güçlü kökleri var."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?