21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ünlü yıldız Michael York Antalya'da

4. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında Antalya'ya gelen Hollywood'un ünlü yıldızı Michael York, rol dağıtan yönetmenlerin oyuncuları bir kutuya hapsetmemesi gerektiğini söyledi.

Kırk yılı aşkın sinema kariyerinde müzikalden bilim kurguya, maceradan komediye kadar birçok filmde rol alan Michael York, 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu olarak Hilsidesu Otel'de bir söyleşiye katıldı.

Söyleşide sektör temsilcilerine deneyimleri ve düşüncelerini aktaran ünlü yıldız, her aktörün büründüğü rolün üzerine yapışmasından korktuğunu söyledi. Yönetmenlere seslenen Michael York, oyuncuların farklı boyutlarıyla değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Özellikle rol dağıtan yönetmenler oyuncuları bir kutuya hapsetmemeliler" dedi. Bu dönemde yaşadığı için çok şanslı olduğunu ifade eden York, sinemaya tiyatroyla başladığını, kendisi gibi sinemada ün yapmış birçok ismin de tiyatrodan geldiğini söyledi.

Oyuncu olmanın yetenek gerektirdiğini ifade eden ünlü sanatçı York, şöyle konuştu: "Ya oyuncu olursunuz ya da olamazsınız. Sinemada teknik olarak deneyiminiz olur fakat oyuncu olmanız için oyunculuk yeteneği gerekir."

Oyunculuğa tiyatroyla başlayan Michael York, Franco Zefirelli'nin Shakspeare uyarlaması "The Taming of the Shrew'inde ve birkaç yıl sonra da iki Oscarlı "Romeo ve Jüliyet" de rol aldı. Sekiz Oscarlı "Kabare"nin ardından Richard Lestler ile "Üç Silahşörler" serisinde başlayan York, "Üç Silahşörler", "Dört Silahşörler" ve "Silahşörlerin Dönüşü'nde Dartagnan'ı canlandırdı. 1997 de Avanak Ajan serisine başlayan York, Avanak Ajan: Ajanlar Kralı, Avanak Ajan: Cazibesi Yeter ve Avanak Ajan: Altın Kuş'ta İngiliz İstihbarat Başkanı rolünü üstlendi.

Sapsız Sanık filminde de oynayan York'un "Shakespeare Oyunculuğu" adlı bir de kitabı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?