1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ünlü yönetmenler Altın Portakal'da

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ

Altın Portakal'ın dünyaca ünlü konukları Teo Angelopoulos ve Francesco Maselli'nin son filmleri yarın AKM Aspendos Salonu'nda ücretsiz olarak gösterilecek. Sonra, iki ünlü yönetmen Antalyalıların iştirak edebileceği bir söyleşi gerçekleştirecek.

Ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos'un yeni filmi Zamanın Tozu (The Dust of Time) yarın saat 17.30'da AKM Aspendos Salonu'nda ücretsiz gösterilecek. İtalyan yönetmen Francesco Maselli'nin Kızıl Gölge (Red Shadows) adlı filminin gösterimi ise aynı gün aynı salonda saat 14.30'da gerçekleşecek. Maselli ve Angelopolos saat 16.30'da ise Portakal Cafe'de birlikte söyleşiye katılacaklar.

ZAMANIN TOZU

Theo Angelopoulos'un yeni filmi 'Zamanın Tozu' (The Dust of Time) Yunanistan, Almanya, İtalya ortak yapımı. Willem Dafoe, Bruno Ganz, Michel Piccoli, Irene Jacob, Christiane Paul'un yer aldığı film zaman, mekan, tarih ve aşk üzerine geniş bir ufuk sunuyor.

KIZIL GÖLGE

Dünyaca ünlü bir entelektüel "Dünyayı Değiştirin" isimli bir grubun toplantısı için Roma'ya, terk edilmiş bir sinema salonuna davet edilir. Orada gördüklerinden enerji dolu bu çabadan çok etkilenir. Sokak televizyonuna şans eseri yansıyan bir röportaj sayesinde devrimci bir hareketin nüveleri atılır. Buradaki hareketin kültürel ve sosyal bir devrim yaratabileceği düşüncesi doğar. Bu fikir medyanın da çok ilgisini çeker ve uluslararası bir gündem yaratır. Pek çok kişinin ilgi odağı olan bu oluşum zamanla

bozulur. Entelektüeli heyecanlandıran bu coşku, kısa zamanda solun değişik kesimleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve uzun tartışmalarla etkisini yitirir.

ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:53:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 16:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?