22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Üretici seralarda sabahladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üreticiler, sabahlara kadar seralarda soba yakıyor.

Örtü altında ürün yetiştiren üretici Yaşar Bucak, soğuk havanın seralardaki ürünleri etkilediğini belirterek olası don olayına karşı seralarda soba kurarak önlem aldıkları söyledi.

40 yıl aradan sonra kar yağdığını, seralarındaki ürünleri koruyabilmek için sabahlara kadar nöbet tuttuklarını anlatan Bucak, "Havaların soğuk olmasından dolayı ürünlerimizi don olaylarına karşı korumak için seralarda sabahlara kadar soba yakıyoruz. Hava sıcaklığı sabahın erken saatlerine doğru 0 derecenin altına düşüyor" dedi. Bir diğer üretici Mümüne Köse ise seralarda ürettikleri sebzelerin soğuktan etkilenmemesi için soba yakarak önlem aldıklarını belirterek "Hava sıcaklıkları normale dönene kadar ısıtma yöntemine devam edeceğiz" diye konuştu.

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik Uysal, don olayından dolayı önlemlerini alan Gazipaşa'da herhangi bir zarar yaşanmadığını belirterek, uyarılar sayesinde üreticilerin gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

HAVALAR ISINIYOR

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, havalar bugünden itibaren ısınacak.

Hava sıcaklığı, Pazartesi gününe kadar her gün 1 derece artarak gece 8, gündüz 15 dereceyi görecek. Ancak, Salı günü ilçede sağanak yağış bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 13:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?