22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Üreticiye don uyarısı!

Antalya Meteoroloji Böle Müdürü Necip Duman, Antalya genelinde Cuma gününe kadar soğuk havanın etkili olacağını söyledi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığın tarımla uğraşan vatandaşlar için tehlikeli bir şekilde düşeceğini söyledi. Duman, “Hava sıcaklığı kıyılarda 1 dereceye, iç kesimler ve yüksek bölgelerde ise -6 dereceye kadar düşecek. Tarımla uğraşan vatandaşlar don olaylarına karşı dikkatli olmalı. Cuma gününe kadar dondurucu soğuklar etkisini koruyacak” dedi.

Duman, hava sıcaklıklarının Cumartesi günü mevsim normallerine döneceğini kaydetti. Öte yandan, Alanya Kaymakamlığı da olası buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

Alanya Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarı raporuna göre bölgede hava sıcaklıklarının 4 ile 6 derece azalacağı, buna göre sahil kesiminde hafif, iç kesimlerde orta ve kuvvetli don ile buzlanma beklendiği bildirildi. Açıklamada, başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 17:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?