22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ustaların filmleri gösterime giriyor

USTALARIN FİLMLERİ ANTALYA'DA GÖSTERİME GİRİYOR

Dünya sinema tarihinin önemli yönetmenlerinin son yıllardaki yapımlarına yer veren 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 'Ustaların Gözünden' bölümü ile üç usta yönetmenin 2010 yapımı filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor.

Türkiye prömiyerlerini festivalde gerçekleştirecek filmler arasında Abbas Kiarüstemi'nin 'Aslı Gibidir-Certified Copy', Bertrand Tavernier'in 'Montpensier Prensesi-The Princess of Montpensier' ve Ken Loach'un 'Tehlikeli Yol-Route Irish' adlı filmleri bulunuyor.

'Aslı Gibidir' İtalya'nın güney Tuscany bölgesindeki küçük bir köyde karşılaşan bir kadın ve bir erkeğin hikayesi anlatırken, dünya galasını 2010 Cannes Film Festivali'nde yapan filmin başrol kadın oyuncusu Juliette Binoche 'En İyi Aktris' ödülünü kazanmıştı.

1562 yılında Fransa 9. Charles dönemini anlatan 'Montpensier Prensesi' ise 2010 Cannes Film Festivali'nde En İyi Film için yarışan Fransa-Almanya ortak yapımı.'Tehlikeli Yol' ise 2010 Cannes Film Festivali'nde En İyi Film ödülü için yarışmış, Toronto Film Festivali'nde ise büyük ilgi görmüştü.

USTALARIN FİLMLERİ ANTALYA'DA GÖSTERİME GİRİYOR
USTALARIN FİLMLERİ ANTALYA'DA GÖSTERİME GİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:46:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 21:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?