21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

ANTALYA'da Narkotik dedektifleri yaptıkları operasyonda Diyarbakır'dan getirdikleri 64 kilo 900 gram esrarı satmak isteyen 6 kişiyi yakaladı. Zehir satıcıları kendi aralarında konuşurken, uyuşturucu madde için ‘kokulu sabun’ şifresini kullandıkları belirlendi.

Antalya Emniyeti Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek Diyarbakır'dan kente esrar getirecek çeteyi izlemeye aldı. Narkotik dedektifleri tarafından yaklaşık 1 ay takip edilen zehir çetesi önceki gün sabaha karşı 2 ayrı otomobille kente giriş yaptı. Polis kent girişinden itibaren takip ettiği içinde uyuşturucu bulunan otomobilleri Kemer karayolundaki Akyarlar Tüneli içerisinde durdurarak yakaladı.

Tünelin her iki tarafını da trafiğe kapatan polis, zanlıların gece kaçma ihtimaline karşı tünel içerisinde operasyon yaparak zehir satıcıları İ.U., M.T.S., H.S., A.İ.K., F.O. ve K.G.'yi gözaltına aldı. Zanlıların otomobillerinde yapılan aramalarda stepne yerine gizlenmiş toplam 64 kilo 900 gram esrar maddesi ele geçirildi. Polis aynı saatlerde zanlıların kaldığı Kemer, Göynük ve Antalya merkezde bulunan 6 ayrı adrese daha baskın düzenleyerek buralarda arama yaptı.

Zanlılar sorgulanmak üzere Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis yaptığı incelemede, zehir satıcılarından İ.U.'nun cinayet suçundan arandığını ve sahte kimlikle dolaştığını belirledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 16:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?