22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Uyuşturucu seminerlerine ilgi büyük

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce desteklenen "Öykü ve Tiyatro ile Madde Kullanımını Engelleme Projesi", düzenlenen seminerle başladı.

Proje kapsamında Belediye Kültür Salonu’nda tertiplenen seminere, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Milli Eğitim Müdürü Menderes Bulut, bürokratlar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Proje kapsamında Antalya’ya gelen ve 3 gün boyunca seminerler verecek olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Başkomiseri Zafer Ercan, uyuşturucunun birçok boyutunu gözler önüne sererek, "Lise düzeyindeki gençlerimizin yüzde 16.1’i alkolü evlerinde tüketiyor. Oysa en güvenilir olarak bildiğimiz evlerimiz, gençlerin en çok alkol tükettiği mekanlar arasında ilk sırada yer alıyor. Gençler arasında en çok tüketilen alkol türevi ise bira olarak kayıtlara geçti. Bira meşrubat gibi görülüyor. Sigaranın ardından başlanan alkol ise sigarayla uyuşturucu arasında köprü vazifesi görüyor" dedi.

Gençlerin uyuşturucu madde kullanımına mutlaka arkadaşı vasıtasıyla başladığının altını çizen Narkotik Başkomiseri Zafer Ercan, "Maddeyi tanımadığınız bir kişiye veremezsiniz. Çünkü nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilemezsiniz. Madde kullanımı mutlaka tanıdık bir arkadaş vasıtasıyla başlar. İlk başta bedava verilen madde, daha sonra sizi esir alır ve artık parayla satın almaya başlarsınız. Maddeye bağımlı olduğunuzda ise bulabilmek için gasp, hırsızlık, fuhuş başta olmak üzere birçok suça karışırsınız. Bir narkotik atasözü der ki, ’Her içici potansiyel bir satıcıdır’. Bir süre sonra uyuşturucu satıcısı olursunuz. TCK’nın 404. maddesinin 3. fıkrası, ’Polise veya herhangi bir sağlık kuruluşuna madde kullanımını bırakmak üzere başvuran bağımlılar hakkında yasal işlem yapılmaz, madde kullanımı suç olarak kabul edilmez’ ifadesi yer alır. Kurtulmak insanın kendi iradesinde saklı. Ancak aileler, öğretmenler ve okul müdürlerine oldukça büyük görevler düşüyor. Biz rehber öğretmenlerimizle tek tek görüşüp kendilerini bilgilendiriyor, onlardan da bilgiler alıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele ancak işbirliğiyle kazanılabilir" diye konuştu.

Öykü ve Tiyatro ile Madde Kullanımını Engelleme Projesi’nin sonucu kanıtlanmış son derece etkili bir proje olduğunu vurgulayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Tiyatro oyunlarıyla çok önemli mesajlar veriliyor. Hedef kitleye daha iyi ve etkili bir yolla ulaşılıyor. Salonu müsait olan okullarda ’18 Yaşım’ adlı oyunu sergileyeceğiz. Salonu uygun olmayan okullarda ise öğrencileri kendi imkanlarımızla Belediye Kültür Salonu’na getirip oyunumuzu burada sergileyeceğiz. Projenin mimarı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Başkomiseri Zafer Ercan, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz ve projenin hayata geçmesinde büyük emek sarf eden eşim Ebru Türel’e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Seminerin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun proje kapsamında sahneye koyduğu "18 Yaşım" adlı oyun sergilendi. 18 yaşına girmenin verdiği heyecanı yaşayan bir genç kızın uyuşturucu ile tanışması ve ardından peşini bırakmayan kriz ve karanlık dolu günleri konu alan oyun, yıl sonuna kadar Belediye Kültür Salonu’nda tüm lise son sınıf öğrencileri ile buluşacak.

antalya
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:56:16
Güncelleme :7 Aralık 2004 Salı 17:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?