21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Uyuşturucuyla afişli mücadele

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla düzenlenen “Öykü ve Tiyatro İle Madde Kullanımını Engelleme Projesi” Belediye Kültür Salonunda düzenlenecek etkinliklerle başladı. Hedef kitle olarak lise eğitimi gören çocukları alan proje eğitim amaçlı olacak. Özellikle lise son sınıf öğrencilerinin çok büyük bir kısmının üniversite için evlerinden ayrılıp tek başlarına bir yaşam sürecine girdikleri dönemde gençlerimizi madde kullanımına karşı eğitmek, uyarmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikler yıl boyu sürecek.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Komiseri Zafer Ercan üç gün boyunca konu ile ilgili seminerler verecek. İstanbul’da gençlere yönelik birçok eğitim çalışmasını başarıyla gerçekleştiren Zafer Ercan’ın karikatürize edilmiş öykü kitapları da tüm liselere dağıtılacak. Zafer Ercan, Güçbirliği Toplantısında da bir seminer verecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun proje kapsamında sahneye koyduğu “18 Yaşım” adlı oyun ise 6 Aralık Pazartesi günü başlayacak etkinliklerde ilk kez tüm lise müdürleri ve rehber öğretmenler için sergilenecek. “18 Yaşım” adlı oyunun 9 Aralık’tan itibaren de her gün okullardan lise son sınıf öğrencilerinin Belediye Kültür Salonuna getirilmesi suretiyle izlenmesi sağlanacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek “Öykü ve Tiyatro İle Madde Kullanımını Engelleme Projesi” önümüzdeki yıl lise bir ve ikinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel projenin eğitim amaçlı olduğu belirterek, “gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıktan korumanın birinci şartı eğitimdir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı bir neslin yetişmesi için her konuda üzerimize düşen görevi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz söz konusu olduğunda gereken hassasiyeti sonuna kadar göstereceğiz. Bu yıl başlattığımız ‘Öykü ve Tiyatro İle Madde Kullanımını Engelleme Projesi’ni önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek tüm gençlerimizi eğitmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?