7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Uzmanların sahte dişçi uyarısı

Diş hekimi Koray Küçüksarı, vatandaşları sahte diş doktorlarına karşı uyararak, diş ve diş eti hastalıklarının insan vücudunda enfeksiyon odağı oluşturması sebebiyle diğer doku ve organları da olumsuz etkilediğini söyledi. 

Antalya Diş Hekimleri Odası Korkuteli Temsilcisi Koray Küçüksarı, gerek devlet hastanelerinde ve gerekse özel sektörde yeterli sayıda diş hekiminin halka hizmet verdiğini ifade ederek, "Buna rağmen toplumumuzda korsan veya sahte dişçi tabir ettiğimiz insanların varlığı da mevcuttur. Burada önemli unsur diş yapmak, protez yapmak değil, hekimlik mesleği icra edilirken insana zarar verilmemesidir. Halkımızın da bu konuda dikkatli ve bilinçli davranması gerekir. Geçmişten gelen yanılgıyla insanlarımızın ağız ve diş sağlığı konusunda yanlış bilgilendirildiğine maalesef üzülerek tanık oluyoruz. Diş ve diş eti hastalıkları insan vücudunun diğer organlarını önemli ölçüde etkiler. Diş ve diş eti hastalıkları romatizma, kemik erimesi, diyabet, dolaşım sistemi bozuklukları ve kalp hastalıklarına yol açabilir. Kadınlarda erken doğum ve düşük doğum risklerini de beraberinde getirir" dedi. 

Çocuklara ağız ve diş sağlığı konusunda verilecek eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Küçüksarı, "Bebek ve çocuklarda görülen parmak emme, tırnak yeme, uzun süreli biberon ve emzik kullanma gibi alışkanlıklar, tüm çene ve diş bölgesinde şekil bozukluklarına ve önemli problemlere yol açıyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 13:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?